Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοϊός Ελλάδα εμβόλιο

Το πράσινο φως για την πραγματοποίηση της 5ης δόσης εμβολιασμού εξατομικευμένα σε υγιείς πολίτες ηλικίας 30 έως 59 ετών, έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μετά την συνεδρίασή της.

«Παρέχεται εξατομικευμένα η δυνατότητα εμβολιασμού με διδύναμα επικαιροποιημένα εμβόλια για δεύτερη αναμνηστική ή τρίτη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού», επισημαίνεται στην διευκρίνηση της Επιτροπής. Το CNN Greece επικοινώνησε με την πρόεδρο της Επιτροπής ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία επιβεβαίωσε την σύσταση. Άλλωστε στην 5η δόση είχε αναφερθεί η πρόεδρος της Επιτροπής και τη Δευτέρα, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη παραλάβει 400.000 επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Όμικρον 1 και Όμικρον 2, ενώ άμεσα αναμένεται να παραλάβει και νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Όμικρον 4 και 5.

Η κόπωση των πολιτών από τους συνεχείς εμβολιασμούς

Πάντως ένα θέμα το οποίο προβληματίζει τους πολίτες, είναι η κόπωση από τους διαδοχικούς εμβολιασμούς. Τόσο η κυρία Θεοδωρίδου όσο και ο κ. Θεμιστοκλέους – ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας- αναφέρθηκαν τη Δευτέρα διεξοδικά στην κόπωση των πολιτών. Παρόλα αυτά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συστήνει πλέον τον εμβολιασμό κάθε τρείς μήνες, καθώς η ανοσία φθίνει, όπως τονίζεται.

Επιπλέον, η κυρία Θεοδωρίδου, τόνισε τη Δευτέρα ότι προς τον παρόν για τα επικαιροποιημένα εμβόλια δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες μελέτες που να μιλούν για αποτελεσματικότητά τους.

Πηγή: Cnn.gr