Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ο

Η Κύπρος πρέπει να γίνει ο τόπος της Αριστείας των τρία Αλφα σε όλους τους τομείς, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημείωσε παράλληλα ότι θα πρέπει να γίνει επέκταση του ολοήμερου σχολείου, διαφοροποίηση του ωραρίου για να εξυπηρετούνται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί και ενίσχυση και στήριξη των εκπαιδευτικών ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην Παιδεία.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας (CMMI), ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε ικανοποίηση γιατί όπως εξήγησε «ένα Ιδρυμα έρευνας εκτός πανεπιστημιακών υποδομών, ανεξάρτητο, προχωρεί στις έρευνες που αφορούν την θάλασσα μας και τα παρεμφερή, αλλά και επικεντρωμένο σε έρευνες που έχουν να κάνουν με την αγορά και την βιομηχανία και είναι αυτό το σημαντικό».  

Αυτή συνέχισε «είναι ξεκάθαρη πολιτική μου θέση» και συνεχάρη τους ιδρυτές του Κέντρου, προσθέτοντας πως «πρέπει ο τόπος μας γενικότερα να γίνει ο τόπος της αριστείας, η Κύπρος των τρία Α σε όλους τους τομείς». 

Στις δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε και στην πρώτη μέρα που πάνε σχολείο τα παιδιά όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και συνεχάρη «το Υπουργείο Παιδείας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, να έχουμε μια ομαλή σχολική χρονιά. Έγιναν πολλά τα τελευταία χρόνια που αφορούν την παιδεία, και μεταρρυθμίσεις όσον αφορά των κατάλογο διοριστέων όσο και υποδομές και άλλες αλλαγές».

Όμως συνέχισε «μέσα από τις επιτυχίες της διακυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού, με Πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη και τους Υπουργούς του, θέλουμε να συνεχίσουμε περαιτέρω αλλαγές για το καλύτερο και της Παιδείας και του τόπου μας». 

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε και στην ταλαιπωρία που βίωσαν οι γονείς τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι με την πολλή κίνηση στους δρόμους, πηγαίνοντας και φέρνοντας τα παιδιά από το σχολείο και είπε πως «σε μερικές μέρες η κάθε μάνα, ο κάθε γονιός, ο κάθε παππούς, η κάθε γιαγιά θα νιώσουν και θα βιώσουν και την ταλαιπωρία των απογευματινών υποχρεώσεων για τα ιδιαίτερα ή τις εξωσχολικές δραστηριότητες που και ταλαιπωρία προξενούν στους γονείς, στους μαθητές αλλά και επηρεάζουν τα οικονομικά της κάθε οικογένειας». 

Θέση μου, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου «είναι ότι πρέπει να γίνει επέκταση του ολοήμερου σχολείου, πρέπει να βρούμε τα σωστά ωράρια που να αποσυμφορηθεί και η κίνηση το πρωί και το απόγευμα. Όταν τα παιδιά μας σχολνάνε από τα σχολεία να είναι προετοιμασμένα για την επόμενη ημέρα». Έκανε λόγο για «επέκταση του ολοήμερου σχολείου, διαφοροποίηση ωραρίου για να εξυπηρετούνται μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί».

Αλλά παράλληλα, πρόσθεσε, «πρέπει να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε τους θεμέλιούς της εκπαίδευσης, που δεν είναι άλλοι από τους εκπαιδευτικούς». Ερωτηθείς για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος door to door από το Υπουργείο Μεταφορών, είπε πως «οραματίζομαι ένα σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής, με την κριτική σκέψη με αυτά που χρειάζονται οι νέοι μας».