Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομικοί

Πετροβολισμοί, ρίψη χημικών και ένας αστυνομικός στο νοσοκομείο ο απολογισμός των επεισοδίων που έλαβαν χώρα τόσο πριν, όσο και μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα στη Λάρνακα.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 19:15, δηλαδή 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία οπαδοί των δυο ομάδων επιδόθηκαν σε εκατέρωθεν πετροβολισμούς, με αποτέλεσμα μέλη της Δύναμης να ασκήσουν χρήση χημικών για να διαλύσουν την έκρυθμη κατάσταση.

Αυτό όμως δεν ήταν και το τέλος, καθώς με το τελευταίο σφύριγμα και την αποχώρηση των οπαδών από το στάδιο, μερίδα οπαδών της μιας ομάδας άρχισε να ρίχνει πέτρες και άλλα αντικείμενα σε μέλη της Αστυνομίας, όπου και παρενέβη η αντιοχλαγωγικη ομάδα για να αποκαταστήσει την τάξη. 

Ως αποτέλεσμα προέκυψε σύλληψη ενός 51χρονου οπαδού, ο όποιος κατηγορήθηκε γραπτώς και θα κλητευθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Πέραν της σύλληψης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από μπουκάλι, και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την επί καθήκοντι ιατρό,  φέρει κάταγμα δεξιού ζυγωματικού, κάταγμα ρινικού οστού και κάταγμα δεξιού ιγμόρειου και ανοικτό θλαστικό τραύμα στο άνω χείλος. Του έγινε συρραφή τραυμάτων και θα κρατηθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Πέραν του Αστυνομικού, από τα επεισόδια τραυματίστηκε άλλο ένα άτομο το οποίο διεκομίσθη στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, έκανε εγγραφή άλλα έφυγε χωρίς να εξεταστεί.

Μύδροι από «Ισότητα»

Έντονη η αντίδραση του Αστυνομικού Κλάδου «Ισότητα» για το νέο περιστατικό τραυματισμού, ο πρόεδρος του οποίου, Νίκος Λοϊζίδης, αφού εκφράζει αγανάκτηση, κάνει λόγο για εξευτελισμό των θεσμών. 

Ξεκαθαρίζει παράλληλα ως Κλάδος, «δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στους τραυματισμούς ή ακόμα και στον κίνδυνο για θάνατο συναδέλφου.

Αυτούσια η δήλωση του Νίκου Λοϊζίδη

Είναι με μεγάλη αγανάκτηση που για μια ακόμη φορά συνάδελφος Αστυνομικός, επιστρέφει στην οικογένεια του με κάταγμα μετά από μια εργάσιμη μέρα στο καθήκον.

Το προβλέψαμε, το λέγαμε, το τονίζαμε ότι, οι άσκοπες έρευνες από την Αρχή Διερεύνησης, το χάιδεμα σε χούλιγκαν και ταραξίες να βγαίνουν μάρτυρες κατηγορίας  εναντίον αστυνομικών, θα έφερναν αυτά τα κάκιστα αποτελέσματα!

Εξευτελισμός των θεσμών.Απολαύστε τώρα το αποτέλεσμα των πράξεων σας.

Αποφάσεις για ποινικές και πειθαρχικές διώξεις αστυνομικών με μάρτυρες τους χούλιγκαν.

Συνεχίστε απρόσκοπτοι το έργο σας αφού το μόνο που ενδιαφέρει είναι τα κονδύλια και να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα επεισόδια και τραμπουκισμούς.

Προειδοποιούμε:

Η αταξία και η παραβατικότητα ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

Δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στους τραυματισμούς ή ακόμα και στον κίνδυνο για θάνατο συναδέλφου.

Αναλάβετε όλοι σαν πολιτεία τις ευθύνες σας και σταματάτε να δίνετε υπόσταση και σκέπη στους παραβάτες με τον ορισμό της ανάλογης βίας.

Ολοφάνερη για μια ακόμη φορά η επικινδυνότητα του επαγγέλματος των Σωμάτων Ασφαλείας.