Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαθητές δημοτικού

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισαν ξανά σήμερα δημοτικά, ειδικά σχολεία και δημόσια νηπιαγωγεία. Με αγωνία αλλά και χαμόγελο πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι του μεγάλου σχολείου τα πρωτάκια, έτοιμα για ένα νέο ταξίδι μάθησης. Στο Α’ Δημοτικό σχολείο Μακεδονίτισσας βρέθηκε το πρωί ο Υπουργός Παιδείας για να ευχηθεί σε μαθητές και προσωπικό καλή σχολική χρονιά.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα το πρωί σε δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία και δημόσια νηπιαγωγεία.

Περισσότεροι από 60,000 μαθητές, με το χαμόγελο στα χείλη, και χωρίς μάσκες, πέρασαν το κατώφλι των σχολείων τους έτοιμοι για ένα νέο ταξίδι μάθησης.

Τι δήλωσαν μαθητές στην κάμερα:

Χαίρομαι που θα δω τους συμμαθητές μου, την καινούρια μου δασκάλα, να περάσουμε ωραία.

Εντάξει, εν ανυπομονώ αλλά χαίρομαι γιατί θα δω τους φίλους μου, ποια καινούρια δασκάλα θα έχω.

Είμαι χαρούμενη που θα δω τους συμμαθητές και τις φίλες μου αλλά κάποιες φορές βαρκούμαι και λίγο.

Με ανάμεικτα συναισθήματα και συνοδευόμενα από τους γονείς τους πέρασαν σήμερα για πρώτη φορά το κατώφλι του μεγάλου σχολείου 9,000 μαθητές και μαθήτριες της πρώτης δημοτικού.

Μαθήτρια Α' Δημοτικού

Περιμένω να γνωρίσω φίλους.

Γονέας

Εμάς εν η πρώτη μας χρονιά, φέτος 1η τάξη, ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να είναι υγιές και να έχουν μια καλή χρονιά.

Περιοδεία σε δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας πραγματοποίησε το πρωί ο Υπουργός Παιδείας για να ευχηθεί σε μαθητές και προσωπικό καλή σχολική χρονιά.

«Η σχολική χρονιά έχουμε την τύχη να ξεκινάει ομαλά όσον αφορά στην πανδημία, όμως δεν είναι απλώς τύχη, έχουμε όλοι προσπαθήσει και έχουμε συνεισφέρει, ώστε να μην χρειάζονται δραστικά μέτρα υγειονομικής προστασίας», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Φωνές για υποστελέχωση

Θέμα υποστελέχωσης των σχολείων εγείρει μεταξύ άλλων με το καλημέρα της σχολικής χρονιάς η ΠΟΕΔ με τον Υπουργό παιδείας να συνιστά υπομονή και να διαβεβαιώνει ότι οι όποιες ανάγκες θα αντιμετωπιστούν.

«Υπάρχει ακόμη το θέμα της στελέχωσης στα σχολεία ΔΡΑΣΕ ως αφορά το μάθημα της ελληνικής ως δεύτερη γλώσσα. Δημιουργούνται σχολεία δύο ταχυτήτων. Έρχονται πολλά παράπονα ότι για άλλη μια χρονιά το Υπουργείο προχωρεί σε οικονομικίστικη προσέγγιση σε ότι αφορά το θέμα των συνοδών, πηγαίνει στην τακτική να μοιράζεται μια συνοδός 3-4 παιδιά», ανέφερε στον ΑΝΤ1, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Από τη μεριά του ο Υπουργός Παιδείας, είπε πως «έχουμε ήδη ένα αριθμό σχολικών βοηθών/συνοδών στα σχολεία, ο οποίος αυξάνεται συνεχώς. Επιπλέον, αυτές τις μέρες, με την παρουσία των παιδιών στα σχολεία, τυχόν πρόσθετες ανάγκες καταγράφονται και τις επόμενες μέρες θα φροντίσουμε να ικανοποιηθούν»

Αναφορικά με την στελέχωση των σχολείων ο αρμόδιος Υπουργός υποστήριξε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας έχουν φροντίσει σε συνεργασία και με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να γίνει έγκαιρα.

επιστροφή Δημοτικά
επιστροφή Δημοτικά
μαθητές δημοτικού
μαθητές δημοτικού
μαθητές δημοτικού
επιστροφή Δημοτικά
επιστροφή Δημοτικά
επιστροφή Δημοτικά
επιστροφή Δημοτικά