Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οκι

Τα σχολεία γεμίζουν ξανά με παιδικές φωνές και χαμόγελα καθώς αύριο Δευτέρα (12/09) θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για Δημοτικά, Δημόσια Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία. Καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσής, Μάριος Στυλιανίδης, είπε πως είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ομαλά και να συνεχίσει παραγωγικά η σχολική χρονιά.

Μεγάλο στοίχημα για όλους η δημιουργία συνθηκών υγειονομικής ασφάλειας ούτως ώστε να μην κινδυνέψει η ομαλή λειτουργία των σχολείων και σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, «οι εκπαιδευτικοί έχουν δυόμιση χρόνια εμπειρία και μπορούν να διαχειριστούν το θέμα με τον καλύτερο τρόπο».

Παράλληλα δήλωσε ευτυχής γιατί αυτή την περίοδο η συγκύρια θέλει να μην υπάρχουν τα περσινά μέτρα, και δήλωσε πως, «είμαστε πανέτοιμοι ανάλογα με το τι θα προκύψει στη συνέχεια σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας».

Όσον αφορά τα σχολεία «εργοτάξια», είπε πως «είναι επόμενο κάποια σχολεία χρειάζονται κατά καιρούς επιδιορθώσεις, ενώ, τα πιο πολλά έργα έχουν ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών».

Για το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ο κ. Στυλιανίδης έκανε αναφορά στα δύο χρόνια ύπαρξης του μαθήματος στην εκπαίδευση και δήλωσε ότι «έχει σταλεί υλικό στα Νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις των δημοτικών σχολείων και έχουν επιμορφωθεί οι εκπαιδευτικοί επί του θέματος»

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Αντίστροφα για την επιστροφή στις σχολικές μονάδες μετρούν 63 χιλιάδες μαθητές. 

Σε λιγότερο από 24 ώρες οι αυλές των δημοτικών, δημόσιων νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων θα γεμίσουν με παιδικές φωνές. 

Οι προετοιμασίες πυρετώδεις, ώστε όλα να είναι έτοιμα αύριο για την επιστροφή των μαθητών, με κύριο στοίχημα για το Υπουργείο Παιδείας να αποτελεί η υγειονομική ασφάλεια. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Πρόδρομο Προδρόμου, «τα σχολεία είναι πανέτοιμα και από αύριο όλα τα παιδάκια, της δημοτικής και της προδημοτικής εκπαίδευσης θα παρουσιαστούν κανονικά στα σχολεία για να ξεκινήσουν κανονικά για να ξεκινήσουν μια χρονιά που με ανακούφιση ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι φέτος ξεκινά ομαλά χωρίς δραστικά μέτρα», 

«Οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι με χαμόγελο να υποδεχτούν τα παιδία όσον αφορά την πανδημία ξεκινούμε με αισιοδοξία και ελπίζουμε ότι η χρονιά θα κυλήσει πιο ομαλά», ανέφερε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Αύριο αναμένεται να προσέλθουν 50.038 παιδιά στα Δημοτικά Σχολεία, 12.803 στα δημόσια Νηπιαγωγεία και 537 στα Ειδικά Σχολεία. Με την ΠΟΕΔ να κάνει λόγο για ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και συνοδούς και τον Υπουργό Παιδείας να διαψεύδει. 

Η κ. Βασιλείου, είπε ότι, «αυτή την εβδομάδα έχουν καταγραφεί λεπτομέρειες μέρος των οποίων δυστυχώς δεν έχουν διευθετηθεί από μεριάς υπουργείου, υπάρχουν δηλαδή σχολεία με ανάγκες τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε σχολικές συνοδούς» 

«Οι εκπαιδευτικοί στην συνολική εκπαίδευση συνολικά και έχουν ξεπεράσει τις 6500. Αν συγκρίνουμε την φετινή χρονιά με το 2018 έχουμε συνολικά 7% περισσότερους εκπαιδευτικούς για λιγότερα παιδία», απάντησε ο Υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά τα βιβλία τα πλείστα που είναι σε πρώτη ζήτηση στα σχολεία έχουν αποσταλεί ενώ τα υπόλοιπα, που είναι περιορισμένα, θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας φέτος θα επεκταθεί και το πρόγραμμα εγκατάστασης συσκευών καθαρισμού αέρα στις σχολικές τάξεις.