Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ο

Εικοσιτρία χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη. Του ανθρώπου, του πολιτικού, του διπλωμάτη, ο οποίος τίμησε με το έργο και το ήθος του την Ελλάδα και την αγαπημένη του ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο. 

Το μνημόσυνο του Γιάννου Κρανιδιώτη και του 17χρονου γιού του τελέστηκαν από τον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου και επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννης Παπαμελετίου 

«Στα τέλη της δεκαετία του 80 εκτιμώντας ότι λόγο της τουρκικής αδιαλλαξίας οι προοπτικές σύντομης επίλυσης του κυπριακού ήταν μάλλον αβέβαιές ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξες ο κύριος εμπνευστής ενός νέους εθνικού στόχου εκείνου της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Παπαμελετίου

Το μνημόσυνο διοργάνωσε η ΕΔΕΚ, της οποίας ο Γιάννος Κρανιδιώτης ήταν συνιδρυτής. 

«Η υποχρέωση προς τον Γιάννο Κρανιδιώτη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν συνεκτιμήσουμε τις προσπάθειες αλλά και την πολιτική την οποία διαμόρφωσε για να μπορέσει η Κύπρος σήμερα να είναι κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο Γιάννος Κρανιδώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών τότε της Ελλάδας, βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με το γιο του, Νικόλα, 17 ετών, και άλλους τέσσερις συνεργάτες του, κατά την επιστροφή τους τον Σεπτέμβριο του 1999 από υπηρεσιακό ταξίδι στη Ρουμανία. 

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Falcon έπεσε σε μεγάλο κενό αέρος, με αποτέλεσμα όσοι δεν ήταν προσδεμένοι να τραυματιστούν θανάσιμα.