Τηλεόραση Ραδιόφωνο
po

Στην Κύπρο και για πρώτη φορά, το φεστιβάλ Access4All το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα της χώρας. 

Το διήμερο φεστιβάλ που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στην Πλατεία του Παλιού λιμανιού της Λεμεσού διοργανώνεται από τους το RESET, το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας - CSI και το 3on3 Cyprus, ενόψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Νεολαίας. 

«Αντιπροσωπεύουμε το πρώτο φεστιβάλ στην Κύπρο που προωθεί την ισότητα για τα άτομα με αναπηρία και που σκοπεύει να καταρρίψει τα εμπόδια στην ένταξη αυτών στην κοινωνία καθώς και για να αγωνιστεί για τα δικαιώματα τους», δήλωσε εκ των διοργανωτών η κ. Ελίζα. 

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η ενημέρωση των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και των επαγγελματιών, σχετικά με τις ανάγκες και τα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε να βελτιωθεί πρακτικά η ποιότητα ζωής τους. 

«Τα κράτη μέλη οφείλουν να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα … στο κοινό», ανέφερε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Αναπήρων Λεμεσού, Άντρος Γεωργιάδης.Η εκδήλωση στηρίζεται από την Αρχή Λιμένων Κύπρου και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Προστασίας του Πολίτη. 

«Νομίζω αυτό που πρέπει πρώτα απ’ όλα να κάνεις είναι να διαβουλεύσεις, να έχεις μπροστά σου τη ζώσα, την πραγματική εμπειρία των ανθρώπων για τους οποίους σχηματίζεις αυτή την πολιτική», δήλωσε ο Επίτροπος Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Σέντωνας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, έστω και για λίγο, να βρεθούν στη θέση των αναπήρων, να ευαισθητοποιηθούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, και να πάρουν μαζί τους αυτές τις εμπειρίες για προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία.