Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγκαίνια δρόμου Ερήμη

Τα εγκαίνια της ανάπλασης της εισόδου της Κοινότητας Ερήμης τέλεσε το βράδυ του Σαββάτου ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, το έργο αφορά την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης έναντι δαπάνης περίπου 100 χιλιάδων ευρώ, στον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου, καθώς και επένδυσης του, από το Κοινοτικό Συμβούλιο Ερήμης, με χορηγία που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο.

Επιπρόσθετα, το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει εγκρίνει την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην απέναντι πλευρά του δρόμου, έναντι δαπάνης €90.000 περίπου, ενώ έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή υπερυψωμένης διάβασης πεζών και επιδιόρθωση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου συνολικού κόστους €25.000.

Ταυτοχρόνως η κοινότητα έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των €15,000 για την επίστρωση του χώρου στάθμευσης στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο της Κοινότητας της Ερήμης, ενώ προχωρά και η επίστρωση της γέφυρας που ενώνει την κοινότητα  με την Επισκοπή, καθώς επίσης και επίστρωση τεσσάρων χιλιομέτρων, του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου, εντός της κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη επίσκεψη του,  ο κ. Καρούσος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της καθυστέρησης που υπάρχουν στις διερευνητικές ανασκαφές στα υπό ανάπτυξη τεμάχια λόγω έλλειψης του αναγκαίου εργατικού δυναμικού από το Τμήμα Αρχαιοτήτων

Με οδηγίες του, προστίθεται, το Υπουργείο Μεταφορών έχει ετοιμάσει και έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, πρόταση κατά την οποία θα παραχωρηθεί σταδιακά στην κοινότητα, το κονδύλι 1.259.808 ευρώ, για αγορά ωρομίσθιων υπηρεσιών, ούτως ώστε στα εκκρεμή τεμάχια (συνολικού εμβαδού 58,487 τ.μ.) να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές γρήγορα και αποτελεσματικά.

Αναφέρεται, τέλος, ότι για το εναπομείναν διάστημα του 2022, θα δοθεί στην Κοινότητα Ερήμης το ποσό των €114.528 για σκοπούς εξασφάλισης των υπηρεσιών 24 ωρομίσθιων.