Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΔΕΘ

Με στόχο την ενημέρωση για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του και την παροχή πληροφόρησης για όλα όσα αφορούν στη φοίτηση σ’ ένα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό ίδρυμα, με διεθνή αναγνώριση, το ΤΕΠΑΚ συμμετέχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσαλλονίκης, που άνοιξε το Σάββατο τις πύλες της.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο συμμετέχει με δικό του περίπτερο στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται η έκθεση μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στην ενότητα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ενημέρωση των επισκεπτών αφορά, μεταξύ άλλων, στη διαδικασία και τα κριτήρια εισδοχής Ελλήνων φοιτητών στο ΤΕΠΑΚ, την πολιτική του Πανεπιστημίου στην παραχώρηση υποτροφιών, τις δυνατότητες στέγασης και σίτισης, τις προοπτικές εργοδότησης μετά την αποφοίτηση, καθώς επίσης τη φοιτητική εμπειρία και ζωή στο Πανεπιστήμιο και την πόλη της Λεμεσού. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, με αποφάσεις του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), το ΤΕΠΑΚ αναγνωρίζεται ως ισότιμο και ομοταγές προς τα ελλαδικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ).

Το περίπτερο του ΤΕΠΑΚ (σταντ 27, αριθμός 16) στελεχώνεται από μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού καθώς επίσης φοιτητές, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ, Δρ.Μαρίνο Βουκή.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει και το κέντρο καινοτομίας του Πανεπιστημίου «CUTing Edge -American Space», με τον Διευθυντή του κ. Δημήτρη Μπόγλου, ο οποίος παρουσιάζει στους επισκέπτες  μέρος του τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής που διαθέτει το Κέντρο.

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες του περιπτέρου του ΤΕΠΑΚ, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποτελεί η τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) την οποία διαθέτει το CUTing- Edge. Το περίπτερο επισκέφθηκαν και αρκετές  προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω τεχνολογία, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους.