Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρος

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο υδράργυρος σήμερα Κυριακή (11/09), με το σκηνικό του καιρού να χαρακτηρίζεται ως αίθριο. Αλλαγή του όλου σκηνικού αναμένεται ωστόσο από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, με πτώση της θερμοκρασίας, συννεφιά και ενδεχόμενο βροχών.

Όσον αφορά την σημερινή ημέρα, η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, εντούτοις μέχρι την Τετάρτη θα παρουσιάσει σταδιακή υποχώρηση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη αναμένεται και στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. 

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που στο δυτικό μισό του νησιού θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, ενώ αργότερα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα κυρίως στο εσωτερικό, στα βορειοανατολικά και σε ορισμένες ορεινές περιοχές. 

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αργότερα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στα ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί την Τρίτη και την Τετάρτη κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.