Τηλεόραση Ραδιόφωνο
συνέδριο λευχαιμία

Ιατρική ημερίδα με θέμα τη Λευχαιμία και άλλες Αιματολογικές Παθήσεις διοργάνωσε ο Παγκύπριος Αντιλευχαιμικός Σύνδεσμος «ΖΩΗ», με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις διαφορετικές μορφές καρκίνου του αίματος και του μυελού των οστών. 

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και τον χαιρετισμό του ανέγνωσε η πρώτη λειτουργός Υγείας του Υπουργείου, Όλγα Καλακούτα. 

Όπως ανέφερε η κα Καλακούτα

Θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς τον Αντιλευχαιμικός Σύνδεσμος «ΖΩΗ» για την πρωτοβουλία του να είμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης βοήθειας προς τους πάσχοντες ασθενείς με λευχαιμία 

Ο Παγκύπριος Αντιλευχαιμικός Σύνδεσμος, δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια, και πλέον έχει στη διάθεση του ιδιόκτητο ξενώνα στον οποίο φιλοξενούνται ασθενείς με τις οικογένειες τους που διαμένουν σε άλλες επαρχίες και λαμβάνουν θεραπεία από το Νοσοκομείο Λευκωσίας. Επίσης διαθέτει ψυχολόγο και κοινωνιολόγο οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς που βρίσκονται στις αιματολογικές κλινικές Λευκωσίας και Λεμεσού. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου «ΖΩΗ», Μιχάλης Λύτρας

Ο Σύνδεσμος προσφέρει στα μέλη του, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, φύλο και ηλικία, οικονομική, ψυχολογική, κοινωνική στήριξη και από φέτος θα προσφέρει και κατ’ οίκον φροντίδα για τους ασθενείς που μας έχουν ανάγκη 

Στην Ημερίδα συμμετείχε και ο διακεκριμένος Κύπριος Καθηγητής Αιματολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση των γενετικών και γονιδιακών μεταλλάξεων που έχουν με τη Λευχαιμία.