Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φεστιβάλ Κολοκάσι

Το 44ο  Παγκύπριο Φεστιβάλ Κολοκασιού, τη μεγαλύτερη γιορτή γαστρονομίας στην Κύπρο, που διοργανώνει ο Δήμος Σωτήρας, επανήλθε χθες το βράδυ μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής διακοπής λόγω πανδημίας. 

Χιλιάδες ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες συνταγές με βάση το παραδοσιακό προϊόν της κυπριακής γης. 

Η Σωτήρα είναι συνώνυμο με την παραγωγή κολοκασιού, που λόγω και των ιδιοτήτων του κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στη διατροφική αλυσίδα και στην αγορά τροφίμων της Κύπρου και του εξωτερικού. 

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα 

Ο οποίος σημείωσε πως

Πρόκειται για παραδοσιακό προϊόν που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κυπριακή ύπαιθρο. Η παγκοσμιοποίηση στην σύγχρονη κοινωνία που όλο κερδίζει έδαφος, καθιστά αναγκαία την διεξαγωγή τέτοιων σημαντικών εκστρατειών
 

Το κολοκάσι αποτελεί ένα από τα λίγα κυπριακά προϊόντα που έχουν πιστοποιηθεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σωτήρας, Γιώργος Τάκκας

Εμπλουτίζοντας έτσι τον κατάλογο των εθνικών μας προϊόντων τα οποία έχουν  πάρει όχι μόνο τον δρόμο για πιστοποίηση, αλλά και τον δρόμο για προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό

 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους δημοφιλείς καλλιτέχνες Μάκη Δημάκη, Βασιλική Νταντά και τους Droulias Brothers.