Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο υδράργυρος για αύριο Κυριακή (11/09), χωρίς ωστόσο να συνοδευτεί από καθαρά αίθριο καιρό. Οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο κατά κύριο λόγο για συννεφιασμένο σκηνικό, κάτι που θα επικρατήσει και τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, εντούτοις μέχρι την Τετάρτη θα παρουσιάσει σταδιακή υποχώρηση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα νοτιοδυτικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργά το απόγευμα, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν προοδευτικά μέχρι το απόγευμα, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά παράλια, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια, στους 33 στα νότια παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και αργότερα στα ανατολικά παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις.

Την Τρίτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρουνται, αναμένεται, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό αλλά και στα ανατολικά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν κάποια μεμονωμένη βροχή στα ορεινά, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.