Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διανομεας

Νομοσχέδιο που προνοεί σαρωτικές αλλαγές στη νομοθεσία που διέπει τη διανομή φαγητού με μοτοσικλέτα, κατέθεσε το Υπουργείο Μεταφορών, με αφορμή τα απανωτά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα με θύματα νεαρούς διανομείς φαγητού. 


Η συζήτηση του νομοσχεδίου διεξήχθη σήμερα στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών ο οποίος έδωσε θεωρεί ύψιστης σημασίας την απαγόρευση της οδήγησης μοτοσικλέτας από άτομα με μαθητική άδεια. 


«Θα μπει ένας χρονικός περιορισμός στη μαθητική άδεια, ιδιαίτερα για τους μοτοσικλετιστές. Σήμερα στην Κύπρο έχουμε το φαινόμενο, κάποιος, με την έκδοση μαθητική άδειας να μπορεί να οδηγεί στο οδικό δίκτυο μοτοσικλέτα 125 χωρίς να αποκτήσει κανονική άδεια μοτοσικλέτας», σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος. 


Όπως εξήγησε ο Υπουργός, για να οδηγήσει κάποιος με μαθητική άδεια μοτοσικλέτα στο οδικό δίκτυο, θα πρέπει να συνοδεύεται από το δάσκαλο οδήγησης. Ενώ ένα από τα μέτρα που προωθούνται με το νομοσχέδιο είναι και η υποχρεωτική αγορά ειδικών αερόσακων για τους μοτοσικλετιστές διανομείς φαγητού, από τους εργοδότες τους. 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας ο 35χρονος Χρίστος Χριστοδούλου, ενώ χθες το βράδυ τραυματίστηκε διανομέας φαγητού στην Έμπα.