Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιξ

Κόπασαν οι αντιδράσεις που είχαν προκληθεί τα τελευταία 24ώρα στις τάξεις της ΑΔΕ Λευκωσίας από μέλη των αντιοχλαγωγικών ομάδων. Οι ψίθυροί της περασμένης εβδομάδας περί άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον δύο μελών της Αστυνομίας για την δράση τους στα επεισόδια που σημάδεψαν την εκδήλωση της κίνησης «Ως Δαμέ» τον Φεβρουάριο του 2021 στο κέντρο της Λευκωσίας, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε τελικά κάθε άλλο από ψίθυροι ήταν, έφεραν αντιδράσεις. Αρχές της εβδομάδας μικρός αριθμός αστυνομικών παρέδωσαν τον εξοπλισμό τους ωστόσο μετά την χθεσινή συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Λευκωσίας η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. 

«Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ένας έχει διωχθεί ποινικά από εκεί και πέρα πρέπει όλοι να αντιληφθούν να μας εξηγήσουν πλέον τι σημαίνει ανάλογη βία σύμφωνα με τον νόμο. Θα δούμε τι θα πράξουμε όσον αφορά αυτό το συνεχόμενο θα το έβαζα σε εισαγωγικά παραμύθι που συνεχίζεται με παράπονα ταραξιών που συλλαμβάνονται από την αστυνομία για υπερβολική βία και όχι ανάλογη. Θα καταγγείλουμε και στον γενικό εισαγγελέα και στον πρόεδρο της δημοκρατίας κάποια πράγματα που περιήλθαν στην αντίληψη μας και αλλάζουν κάποια δεδομένα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομίας, του Σώματος «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης. 

Για τα ίδια επεισόδια ενώπιον δικαστηρίου αρχίζει σύντομα η δικάσιμος για 11 πρόσωπα. 

«Εμείς δεν έχουμε ακόμη καμιά επίσημη ενημέρωση. Σίγουρα υπάρχουν 11 πολίτες οι οποίοι έχουν εμπλακεί έχουμε διερευνήσει όσον αφορά θέματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια των συγκεκριμένων εκδηλώσεων. Και τα 11 αυτά πρόσωπα είναι ορισμένη η δικάσιμος στις 3 Οκτωβρίου ώστε να ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. 

Τα μέλη των αντιοχλαγωγικών ομάδων της Λευκωσίας αναμένεται να συναντήσει τις επόμενες ώρες και ο αρχηγός της δύναμης Στέλιος Παπαθεοδώρου.