Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομικοί

Απόλυτα δίκαια τα αιτήματα των 4.000 χαμηλόμισθων Αστυνομικών δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου στο πλαίσιο συνάντησης με τον Προέδρο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα Νίκο Λοϊζίδη, κατά την οποία τέθηκε το  θέμα των χαμηλόμισθων αστυνομικών και άλλα προβλήματα του κλάδου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το ΕΛΑΜ, ο κ. Χρίστου εξέφρασε την άποψη πως αν θέλουμε μια αποτελεσματική αστυνομία, τότε πρέπει να δοθούν και τα απαραίτητα κίνητρα. Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν έπραξε τίποτα μέχρι τώρα, γι’ αυτό κι εμείς με την σειρά μας ως ΕΛΑΜ θα πράξουμε ό,τι μπορούμε, εγγράφοντας παράλληλα το θέμα και στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, πρόσθεσε ο κ. Χρίστου.

«Οι χαμηλόμισθοι οικογενειάρχες Αστυνομικοί, οι οποίοι κρατούν τη νομιμότητα στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες, έχουν φθάσει στα όρια τους ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λοϊζίδης. προσθέτοντας πως «εδώ και χρόνια βρίσκονται στον πάτο τις μισθολογικής πυραμίδας, με τους νέους Αστυνομικούς να λαμβάνουν μηνιαίως 900 ευρώ βασικό μισθό».