Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαθητές σχολεία

Στις 07:30 το πρωί κτύπησε το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, σηματοδοτώντας έτσι τη νέα σχολική χρονιά. 

Συνολικά 113 σχολεία υποδέχθηκαν περισσότερους από 41.000 μαθητές  σε Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές. Με τον Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου να χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα ως ημέρα χαράς. 

Καλούμε τα παιδιά και τους γονείς να αξιοποιήσουν τους και τις εκπαιδευτικούς που έχουμε, έχουμε αξιόλογο εκπαιδευτικό προσωπικό στην Κύπρο. Τα σχολεία είναι στελεχωμένα εκεί που υπάρχουν ένα δύο προβλήματα θα τρέξουμε να τα λύσουμε ώστε να αξιοποιήσουμε τη σχολική χρονιά 

Μια νέα σχολική χρονιά που θυμίζει τη περίοδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού αφού οι μαθητές πέρασαν το κατώφλι των σχολικών μονάδων χωρίς να χρειαστεί να διενεργήσουν rapid test ή να φέρουν προστατευτική μάσκα. 

Όπως δήλωσε ο κ. Προδρόμου

Βεβαίως, υπογραμμίζουμε στα παιδιά ότι η νόσος δεν έχει εξαφανιστεί, όμως άμα συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα πολύ βασικά μέτρα προστασίας και του εαυτού μας και των άλλων, θα μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή τη λειτουργία, δηλαδή χωρίς περιοριστικά μέτρα

Παρ' όλες τις αντιδράσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί και την επέκταση των εξετάσεων τετραμήνου και στον γυμνασιακό κύκλο. 

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου

Η εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος αξιολόγησης είναι θετική, έχει αποτιμηθεί. Οι αντιδράσεις που υπήρχαν ήταν πολιτικές, το δεχόμαστε ότι υπάρχουν αντιδράσεις. Εμείς εφαρμόζουμε μια πολιτική μεταρρυθμίσεων, που αποδεδειγμένα ξεκινάει να κάνει το σχολείο καλύτερο

Σύμφωνα με τον Πρόδρομο Προδρόμου, τα σχολεία φέτος είναι πλήρως στελεχωμένα ενώ τα βιβλία για τη νέα χρονιά παραδόθηκαν σε όλες τις μονάδες. Εντούτοις, το πρώτο κουδούνι βρίσκει μικρή μερίδα σχολείων να συνεχίζει τις κτιριακές εργασίες.