Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λουιζα-τζενσεν-400x369.jpg

Ένα έγκλημα που συνέβη στην Αγία Νάπα τον Σεπτέμβριο του 1994 και συγκλόνισε ολόκληρο το νησί.


Ήταν 16 Σεπτεμβρίου του 1994, γύρω στις  04:00 τα ξημερώματα…

Ένας νεαρός, σερβιτόρος στο επάγγελμα, από την Αγία Νάπα, αφού σχόλασε από τη δουλειά του, πήγαινε μαζί με την κοπέλα του στο σπίτι ενός φίλου του. Η κοπέλα του ήταν μια νεαρή Σουηδέζα που εργαζόταν στο νησί ως ξεναγός.

Οδηγούσε την μοτοσυκλέτα του και λίγη ώρα αφού ξεκίνησαν, σταμάτησαν σε ένα βενζινάδικο της περιοχής για να βάλουν βενζίνη στη μηχανή. Στο ίδιο βενζινάδικο είχαν σταθμεύσει  και τρεις Βρετανοί που οδηγούσαν ένα Mını.

Το αυτοκίνητο με τους τρεις άντρες ακολούθησε το ζευγάρι.

Κάποια στιγμή το αμάξι προσπέρασε τη μοτοσυκλέτα και ο οδηγός, Τ. Φ., μπήκε στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου και τους κτύπησε. Προχώρησε κάποια μέτρα κι έκανε αναστροφή. Ο νεαρός οδηγός νόμισε πως επέστρεφαν για να τους βοηθήσουν, έκανε όμως λάθος.

«Απόψε θα χτυπήσω μια γυναίκα»

Οι τρεις άντρες κατέβηκαν από το αμάξι – ο ένας μάλιστα κρατούσε και ένα φτιάρι- και αφού πλησίασαν το ζευγάρι, χωρίς να πούνε την παραμικρή κουβέντα, άρχισαν να χτυπάνε την κοπέλα με μανία. Έντρομος ο νεαρός άρχισε να τρέχει ενώ τον κυνηγούσε ο τρίτος επιβάτης του αυτοκινήτου. Τελικά κατάφερε να ξεφύγει και να κρυφτεί σε κάποιους θάμνους. Ο άτυχος νεαρός, αν και κατατρομαγμένος, βρήκε τη δύναμη να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Οι αρχές, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, εντόπισαν το εν κινήσει αυτοκίνητο των δολοφόνων. Όταν τους ζήτησαν να κατέβουν για έλεγχο, πρόσεξαν τις κηλίδες από αίμα στα ρούχα τους ενώ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου είδαν και το φτυάρι.

Οι τρεις άντρες ομολόγησαν αμέσως…

Μάλιστα, ο Τ. Φ. προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τις αρχές, δείχνοντάς τους που έθαψαν το άψυχο σώμα της κοπέλας. Αντ’ αυτού όμως, τους έδειχνε διάφορες τοποθεσίες και τους έλεγε «Νομίζω κάπως έτσι είναι το σημείο στο οποίο την θάψαμε».

Οι τρεις Βρετανοί ήταν στρατιώτες και εκείνο το βράδυ είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικοινωνήσουν κι ιδιαίτερα. Είχαν βγει βόλτα και αφού άλλαξαν διάφορα μπαρ, κατέληξαν μεθυσμένοι στο αυτοκίνητό τους. Από την αρχή της νύχτας ο Τ. Π. είχε δηλώσει «απόψε θα χτυπήσω μια γυναίκα!».

Οι τρεις άντρες δεν θυμόντουσαν που είχαν θάψει το νεκρό σώμα της κοπέλας.

Λίγες μέρες αργότερα…

Το πτώμα της άτυχης ξεναγού βρέθηκε σε χωράφι έξω από το Παραλίμνι.
Ένας αγρότης της περιοχής, παρατήρησε το χέρι της νεκρής γυναίκας που εξείχε και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές. Ήταν το νεκρό σώμα της Λούιζας που οι τρεις δολοφόνοι είχαν θάψει όπως όπως.

Η τραγική γυναίκα ήταν ημίγυμνη και παραμορφωμένη. «Μην περιμένεις να αναγνωρίσεις τη Δανέζα ξεναγό από το πρόσωπό της», είχε πει ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης στον νεαρό φίλο της.

«Το πτώμα της άτυχης ξεναγού βρέθηκε σε χωράφι έξω από το Παραλίμνι ενώ έφερε πολλαπλά τραύματα. Η άτυχη κοπέλα δέχθηκε ανελέητα κτυπήματα στο κεφάλι με φτυάρι, πέτρες και με μια πλαστική σωλήνα. Με τα δυο της χέρια προσπαθούσε μάταια να αμυνθεί στα κτυπήματα αυτά», αυτή ήταν μία από τις περιγραφές που είχαν κατακλύσει τα κυπριακά πρωτοσέλιδα, τον Σεπτέμβριο του 1994. Το τραγικό έγκλημα προκάλεσε απίστευτο σοκ σε ολόκληρο το νησί. «Ο λόγος: ανύπαρκτος. Απλώς τρεις μεθυσμένοι Βρετανοί που ήθελαν να «χτυπήσουν μια γυναίκα», όπως είχαν δηλώσει μεταξύ τους εκείνο το μοιραίο βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου. Η γυναίκα αυτή, έτυχε να είναι η Λουίζα Τζένσεν» αναφέρουν εφημερίδες της εποχής.

328d0d40-e203-44a6-a0ba-3e14550f7827_agianapa.jpg