Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια κυπρου

Στους δρόμους θα βγουν οι χαμηλόμισθοι αστυνομικοί στις 23 Σεπτεμβρίου, η ώρα 11:00 έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να διαμαρτυρηθούν για τις χαμηλές απολαβές τους.

Υπενθυμίζεται πως, χθες το Προεδρείο και Ανώτατο Συμβούλιο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, αποφάσισε ομόφωνα στην έκτακτη συνεδρία του την πραγματοποίηση συμβολικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «Ισότητας», Νίκος Λοϊζίδης αναφέρει πως «η  συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί, για να παραδώσουμε γραπτό υπόμνημα στην Υπουργό Δικαιοσύνης, που αφορά την αναβάθμιση των απολαβών των 4000 χαμηλόμισθων Αστυνομικών, οι οποίοι εδώ και χρόνια έχασαν το 30% του μισθού τους και βρίσκονται στο πάτο του μισθολογίου».

Την ίδια ώρα,  τονίζει πως «ο πρώτος βασικός μισθός ενός Αστυνομικού, ισούται σχεδόν με τον ελάχιστο κατώτατο μισθό οποιουδήποτε εργαζόμενου. Έχουμε ευθύνη σαν Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι 1300 μελών μας, να πορευτούμε με γνώμονα το καλό και των 5000 Αστυνομικών».

Στην συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας καλούν να συμμετάσχουν όλους τους συναδέλφους Αστυνομικούς που βρίσκονται εκτός καθήκοντος, με τις οικογένειες τους, αλλά και όσους θέλουν να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια. Παράλληλα, καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να παρευρεθούν, ενισχύοντας το αίσθημα αδικίας για τον εργαζόμενο που ονομάζεται Σώμα Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Σε μια συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας η αιτία είναι αυτή που καθορίζει το στίγμα της σημασίας του Συνδικαλισμού και του δίκαιου αιτήματος 4000 χαμηλόμισθων και των χιλιάδων οικογενειών τους που επηρεάζονται», υπογραμμίζει Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος «Ισότητας».

«Οι υποψήφιοι των Προεδρικών εκλογών αλλά και τα κοινοβουλευτικά κόμματα με την Πολιτεία, γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τι πρέπει να γίνει για διόρθωση της στρέβλωσης. Όλοι μαζί με καθαρά χέρια, χωρίς αλλότρια κίνητρα, χωρίς ανταλλάγματα πίσω από κλειστές πόρτες, θα διεκδικήσουμε μέσα σε κόσμια επίπεδα όπως ορίζει ο νόμος, να ξεκολλήσει ο Αστυνομικός από την εκμετάλλευση που τυγχάνει σαν εργαζόμενος εδώ και δεκαετίες , όσο αφορά, τα εργασιακά του δικαιώματα», αναφέρει καταληκτικά ο κ. Λοϊζίδης.

επιστολη