Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γυμνασια σχολειο

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι για φέτος. Επέστρεψαν χωρίς μάσκες και rapid test στα σχολεία οι μαθητές των Γυμνασίων, των Λυκείων καθώς και της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της χώρας.

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Μέση Εκπαίδευση, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, επίσκεφθηκε το Γυμνάσιο Έγκωμης με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως «η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όμως άμα συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα βασικά μέτρα προστασίας θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τη λειτουργία χωρίς περιοριστικά μέτρα».

«Είναι η ευκαιρία να θυμηθούμε την κύρια αποστολή του σχολείου. Ότι στο σχολείο ερχόμαστε για να μάθουν τα παιδιά γράμματα και να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Κάλεσε τα παιδιά και τους γονείς να αξιοποιήσουν τους/τις εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στην Κύπρο.

«Σήμερα ξεκίνησε η Μέση Εκπαίδευση και χαιρόμαστε στο Υπουργείο καθώς όλες οι προετοιμασίες που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα έχουν αποδώσει. Τα σχολεία είναι στελεχωμένα και εκεί που υπάρχουν ένα δύο προβλήματα θα τρέξουμε να τα επιλύσουμε», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας.

Οι φετινοί σχολικοί στόχοι είναι η ευαισθητοποίηση με την περιβαλλοντική συνείδηση καθώς ζούμε στα χρόνια της κλιματικής κρίσης.

Λειτουργούν 113 σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης 

Κατά τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023, λειτουργούν συνολικά 113 σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, εκ των οποίων 63 Γυμνάσια (μόνο γυμνασιακός κύκλο), 38 Λύκεια και 8 εξατάξια σχολεία με πλήρη γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο, περιλαμβανομένου και του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Επίσης, θα λειτουργήσουν 5 Εσπερινά Γυμνάσια-Λύκεια, στα οποία οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αναμένεται ότι κατά τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν συνολικά 41.305 μαθητές και μαθήτριες, εκ των οποίων οι 23.983 θα φοιτήσουν στον γυμνασιακό κύκλο και οι 17.322 στον λυκειακό κύκλο.

Η στελέχωση των σχολικών μονάδων έχει ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αφού μέχρι τα μέσα Αυγούστου έχουν διενεργηθεί 929 διορισμοί συμβασιούχων και 204 διορισμοί μόνιμων επί δοκιμασία καθηγητών/καθηγητριών, ενώ για φέτος το σύνολο των εκπαιδευτικών της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που αναμένεται να υπηρετήσουν ανέρχεται στους 6.583, ενώ αναμένεται μικρός αριθμός πρόσθετων διορισμών συμβασιούχων εκπαιδευτικών πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

*Φωτογραφίες Mattpress

γυμνασια σχολειο
γυμνασια σχολειο
γυμνασια σχολειο
γυμνασια σχολειο
*Φωτογραφία Αρχείου
γυμνασια σχολειο