Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μαθησιακες δυσκολις ειδικη εκπαιδευση

Όλα είναι έτοιμα για την νέα σχολική χρονιά αφού τα συνεργεία εργάστηκαν πυρετωδώς την καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με τον Mιχάλη Χαραλάμπους, πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Πάφου. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε  πως προχωρήσαν στα εκπαιδευτήρια της Πάφου με αρκετές εργασίες ώστε οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. "Περιμένουμε την Τετάρτη τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης και την Δευτέρα τους μαθητές της Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης χωρίς καμία έλλειψη και προβλήματα", είπε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως η μόνη εκκρεμότητα αφορά τις συνεντεύξεις για τους σχολικούς συνοδούς που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας πως έγινε η προκήρυξη των θέσεων και οι αιτήσεις είναι ανοικτές μέχρι και την Παρασκευή. Επεσήμανε επίσης πως μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις υπάρχουν οι αντικαταστάτες για να καλύψουν αυτές τις μέρες τα διάφορα κενά που δημιουργούνται στα εκπαιδευτήρια της Πάφου.

Είπε ακόμη πως η Σχολική Εφορεία Πάφου προχώρησε με τη μετακίνηση του 1ου Δημόσιο Νηπιαγωγείο στο καινούργιο κτίριο και έτσι είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του τη Δευτέρα. Όπως ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους η μετακόμιση στο νέο κτίριο έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ προχώρησαν ακόμη και σε κάποιες μεγάλες εργασίες στο Νικολαϊδειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κύκκου αλλά και στην πρόσοψη, στο μπροστινό μέρος του Λυκείου Κύκκου όπου γίνονται πλακόστρωτα με φωτισμούς.  

Πρόσθεσε πως θα ξεκινήσουν τώρα σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και στη γενική συντήρηση των κτιρίων του 11ου Δημοτικού Αγίου Σπυρίδωνα και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πάφου. Εργασίες έγιναν επίσης και για το μπογιάτισμα κτιρίων στους τείχους και τα λοιπά.  

Σε σχέση με τα μονοθέσια θρανία, ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως όλα είναι έτοιμα, σε συνεργασία με τα Επαρχιακά Γραφεία του Υπουργείου Παιδείας Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης. Είπε ακόμη πως οποιεσδήποτε ελλείψεις υπάρξουν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα επιλυθούν.  

Η τοποθέτηση φρουρών ασφάλειας στα τρία Λύκεια και στην Τεχνική Σχολή έχει γίνει, ενώ αναμένεται και σχετική έγκριση για την τοποθέτηση φρουρού ασφαλείας και για το Γυμνάσιο της Παναγίας Θεοσκέπαστης.  Ακολούθως σημείωσε πως τα μικρά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με τις περιφράξεις των σχολείων έχουν φτιαχτεί και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις έχουν τροχοδρομηθεί ώστε να γίνουν οι εργασίες εντός των επόμενων ημερών. Οι εργασίες ανακαίνισης παιχνιδότοπων στα διάφορα Νηπιαγωγεία της Πάφου προχωρούν.