Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αννα αριστοτελους καταγγελιες

Παρατείνεται η διαθεσιμότητα του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας αναφορικά με τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους μετά από απόφαση της Υπουργού Δικαιοσύνης, Στέφης Δράκου.   

Σε ανακοίνωση της Υπουργού Δικαιοσύνης, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι, ενημερώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι ο ποινικός ανακριτής Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, ζήτησε και του δόθηκε παράταση μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2022, για να ολοκληρώσει την έρευνα.

«Ενεργώντας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και αφού έλαβε υπόψη τις θέσεις του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας, καθώς επίσης και όλα τα ενώπιον της στοιχεία και τις αρχές και κριτήρια που έχει διατυπώσει η νομολογία, αποφάσισε όπως παρατείνει τη διαθεσιμότητά του μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2022, με σκοπό τη διασφάλιση της ακεραιότητας, της αποτελεσματικότητας της έρευνας και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει.

Προστίθεται πως σε περίπτωση ολοκλήρωσης της έρευνας του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, τότε η διαθεσιμότητα αίρεται αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το πρωί, η Στέφη Δράκου συζήτησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, για το τι μέλει γενέσθαι με τον Ανώτερο Αξιωματικό, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης λίγο πριν την συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Διευθύντρια της EUROPOL. 

Ακολούθως, η Υπουργός Δικαιοσύνης, είχε επικοινωνία με τον Ανώτερο Αξιωματικό και τον ενημέρωσε πως θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του καθώς ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης ζήτησε παράταση για την παράδοση του πορίσματος.  

Υπενθυμίζεται, πως το χρονοδιάγραμμα της διαθεσιμότητας του Ανώτερου Αξιωματικού Αστυνομίας έκπνεε σήμερα καθώς αναμένετο να παραδώσει το πόρισμα στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής που διορίστηκε για την υπόθεση, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.  

Ωστόσο, στις 31 Αυγούστου, ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, ζήτησε παράταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να παραδώσει το πόρισμα στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος αφού το μελετήσει, θα αποφασίσει εάν προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα σε βάρος του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας.