Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μετανάστες
*Φωτογραφία Αρχείου

Δύο άνδρες ηλικίας 23 και 20 ετών συνελήφθησαν τη Δευτέρα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν παράνομα με θαλάσσιο σκάφος, στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι οι δύο ύποπτοι άντρες ηλικίας 23 και 20 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, βάσει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Για την ίδια υπόθεση, προστίθεται, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη άνδρας ηλικίας 39 ετών, ο οποίος τελεί υπό κράτηση δυνάμει δικαστικού διατάγματος.

Εναντίον των τριών υπόπτων, αναφέρεται, διερευνάται υπόθεση παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία, υποβοήθηση υπηκόου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό το κέρδος, μεταφοράς προσώπου διά υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος, και αδικημάτων σχετικών με την Περί Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος Νομοθεσία.

Με το θαλάσσιο σκάφος, μια ξύλινη βάρκα, μήκους 10-12 περίπου μέτρων, έφτασαν το βράδυ της Πέμπτης ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, 49 μετανάστες, εκ των οποίων 27 άντρες, 5 γυναίκες και 17 ανήλικοι, από τους οποίους οι πέντε ήταν ασυνόδευτοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας οι τρεις ύποπτοι βρίσκονταν μαζί με τους υπόλοιπους 46 μετανάστες στο σκάφος το οποίο φέρεται να οδηγούσε ο 39χρονος.