Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξωτερικα ιατρεια

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα η απογευματινή λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αφού έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΟΚΥπΥ, συντεχνιών των γιατρών, και νοσηλευτών. 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου

Για εμάς είναι μια νέα αρχή, είναι μια πολύ σημαντική μέρα αυτή για το λόγο ότι ο στόχος μας έχει επιτευχθεί και αυτός που θα επωφεληθεί στο τέλος της μέρας είναι ο ίδιος ο ασθενής

Τα απογευματινά ιατρεία θα λειτουργούν από τις 15:30 έως τις 18:30 το απόγευμα. 

Για διευθέτηση ραντεβού οι ασθενείς έχουν δύο επιλογές. Είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στους αριθμούς που γίνονται και τα πρωινά ραντεβού, είτε μέσω διαδικτύου. 

 «Θα μπορούν να μπουν την οποιαδήποτε ώρα επιθυμούν στην ιστοσελίδα του οργανισμού μας, να κάνουν αίτημα για ραντεβού και εντός 48 ωρών θα λάβουν τηλεφώνημα από λειτουργό που χειρίζεται αυτά τα θέματα για να του πει τη μέρα και την ώρα που θα είναι το ραντεβού τους», σημείωσε ο κ. Χαριλάου. 

Η λειτουργία των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων αναμένεται να συμβάλει και στην αποσυμφόρηση του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία, αφού θα απορροφήσει αριθμό ασθενών. 

Με τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρη Κούμα να δηλώνει πως
 
Σίγουρα για ένα γιατρό είναι κουραστικό, όμως επαναλαμβάνω είναι εθελοντικό, θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε το θεσμό προς όφελος των ασθενών

Σήμερα στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ήταν διαθέσιμες έξι ειδικότητες ιατρών, όπως Αιματολόγος, Δερματολόγος, Πνευμονολόγος, Γενικός Χειρούργος, Καρδιολόγος και ιατρός για ασθενείς με post covid. 

Σύμφωνα με τον Παθολόγο-Post Covid, Ανδρέα Τοφαρίδη

Κάνουμε την πρεμιέρα για τα απογευματινά, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στους ασθενείς μας γιατί είναι κάτι το οποίο με τους σύγχρονους τρόπους ζωής και με τις απογευματινές εργασίες είναι κάτι αναγκαίο για όλες τις ειδικότητες του Οργανισμού

Ένας ασθενής δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι

Με εξυπηρέτησε πάρα πολλά και ήταν μεγάλη ευκολία, ούτε πολλής κόσμος, ήταν μια χαρά. Τηλεφωνώ τζιαι ενημερώνουμε τζιαι λέουν μου ποιος εν ο γιατρός που είναι και ποιον θέλω

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ δεν θα υπάρχουν καθημερινά οι ίδιες ειδικότητες, ούτε θα λειτουργούν όλες οι κλινικές επί καθημερινής βάσης. Αναλόγως των αναγκών θα υπάρχει και ο σχετικός προγραμματισμός, ο οποίος θα γνωστοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού.