Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξωτερικα ιατρεια

Ανοίγουν αύριο Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, τις πόρτες τους τα εξωτερικά – απογευματινά ιατρεία, τα οποία θα λειτουργούν σε όλα τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ για ασθενείς που επιθυμούν να επισκεφθούν γιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας.

Το ωράριο λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων θα είναι καθημερινά από τις 15:30 εώς τις 18:30 το απόγευμα.

«Υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον από τους γιατρούς μας και από το υπόλοιπο άλλο προσωπικό. Σιγά σιγά ο θεσμός αυτός θα ενισχύεται, ούτως ώστε, να αυξήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο την προσβασιμότητα των ασθενών στις Υπηρεσίες Υγείας που προσφέρονται από τα νοσηλευτήρια μας», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου. 

Το πρόγραμμα λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων αφορά τρεις πυλώνες. Την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων, τις εξωνοσοκομειακές δραστηριότητες και την εξέταση των ασθενών από ειδικούς γιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία. 

Η επίσκεψη στα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία θα γίνεται κατόπιν ραντεβού, το οποίο μπορεί να διευθετηθεί μέσω τηλεφώνου είτε μέσω διαδικτύου, όπου η ημερομηνία και η ώρα θα αποστέλλεται τις επόμενες 48ώρες από λειτουργό.

«Σε αρχικό στάδιο, ειδικά τις πρώτες μέρες θα εξυπηρετηθούν οι ασθενείς οι οποίοι βρίσκονταν σε λίστες αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία και σιγά σιγά ο θεσμός θα εφαρμοστεί ακόμη περισσότερο ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί όσο περισσότερος κόσμος», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ. 

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, δεν θα υπάρχουν καθημερινά όλες οι ειδικότητες αλλά θα υπάρχει πρόγραμμα και οι γιατροί θα εξυπηρετούν τους ασθενείς ανάλογα με την ειδικότητα τους σε συγκεκριμένες ημέρες.