Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασφαλτικα

Δυσαρέσκεια για τις τοποθετήσεις των Προέδρων της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ περί επαναλειτουργίας των εργοστασίων ασφαλτικού σκυροδέματος στις υφιστάμενες τοποθεσίες τους, εκφράζει η  Ομάδα Πρωτοβουλίας Μητέρων Ενορίας «Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης» στο Δάλι.

Σε επιστολή τους προς τους επικεφαλής των δύο Οργανώσεων η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα προειδοποιούν πως «είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα ώστε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια».  

Η Πρωτοβουλία εκφράζει «μεγάλη έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια τις τοποθετήσεις σας για το θέμα των ασφαλτικών εργοστασίων στην περιοχή Ιδαλίου».

«Μετά την προτροπή σας για επαναλειτουργία των εργοστασίων ασφαλτικού σκυροδέματος στις υφιστάμενες τοποθεσίες Γερίου και Τσερίου πραγματικά διερωτόμαστε κατά πόσον υπάρχει πλέον ανθρωπιά σε αυτόν τον τόπο», αναφέρει η Πρωτοβουλία.  

Υπενθυμίζουν ακόμη ότι ο αγώνας τους για μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων δικαιώθηκε με την πρόσφατη δικαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου η οποία απαγορεύει τη λειτουργία των εργοστασίων και ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «μέσα από τις προσπάθειές μας αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και τις οδυνηρές συνέπειες στην υγεία όλων μας και πρωτίστως των παιδιών μας προχωρώντας στην οριστική και αμετάκλητη απόφαση για μετακίνηση των ασφαλτικών».  

«Δυστυχώς όμως οι πρόσφατες δηλώσεις σας (ΟΕΒ και ΚΕΒΕ), περί επαναλειτουργίας των εργοστασίων μέχρι να επιλυθούν όλα τα προβλήματα στις νέες περιοχές που θα εξευρεθούν και περί εκσυγχρονισμού των μονάδων στις υφιστάμενες περιοχές αντίστοιχα, μας γεννούν πολλά ερωτήματα», αναφέρεται στην επιστολή.

Υπενθυμίζουν ακόμη πως η επαναλειτουργία των μονάδων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στις υφιστάμενες τοποθεσίες δεν νομιμοποιείται με κανέναν τρόπο.

«Με κανένα τρόπο δεν θα επιτρέψουμε να ξαναλειτουργήσουν στην περιοχή μας οι εν λόγω βιομηχανίες και να εκτίθενται τα παιδιά μας σε επιβλαβείς για την υγεία τους ουσίες. Η περιοχή είναι άκρως βεβαρυμμένη και θα πρέπει να βρεθούν τρόποι άμβλυνσης», καταλήγουν.