Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια ομαδα ζ

Από τη Λεμεσό μέχρι τη Λευκωσία καταδίωξαν μέλη της ομάδας Ζήτα περίπου 10 μοτοσικλετιστές, κατά την διάρκεια των χθεσινοβραδινών ελέγχων που πραγματοποιούσαν.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στα μεσάνυχτα όταν μέλος της ομάδας «Ζ», εντόπισε στην περιοχή του ύψωνα στην Λεμεσό, δέκα μοτοσικλετιστές, εκ των οποίων μόνο η μια μοτοσικλέτα έφερε αριθμούς εγγραφής.

Όταν ο ίδιος ωστόσο προσπάθησε να προσεγγίσει τα εν λόγω πρόσωπα για έλεγχο αυτά κινήθηκαν προς το μέρος του προσπαθώντας μάλιστα να τον ρίξουν από την μοτοσικλέτα χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Το μέλος της δύναμης, κάλεσε άμεσα ενισχύσεις και η επικίνδυνη καταδίωξη άρχισε. Τα μέλη της ομάδας «Ζ» κυνήγησαν με ιλιγγιώδη ταχύητητα τους μοτοσικλετιστές μέχρι και την είσοδο της Λευκωσίας, όπου αναγκάστηκαν να διακόψουν την καταδίωξη για λόγους ασφαλείας, καθώς οι άγνωστοι μοτοσικλετιστές οδηγούσαν επικίνδυνα.

Οι εξετάσεις για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ όπως διαπιστώθηκε η μοτοσικλέτα που έφερε πινακίδες ανήκει σε κάτοικο Λευκωσίας.

169 καταγγελίες και 25 κατασχέσεις

20 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, μία τετράτροχη μοτοσικλέτα και τέσσερα αυτοκίνητα, κατάσχεσαν τα μέλη της ομάδας «Ζ» το τελευταίο τριήμερο.

Κατά την διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων που διενεργούσε σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού, από την 1η Σεπτεμβρίου, μέχρι σήμερα το πρωί, η ομάδα «Ζ» προχώρησε επίσης και 169 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα.

Μεταξύ των καταγγελιών, περιλαμβάνονται 57 που αφορούν διακίνηση σκούτερ, σε κύριες οδικές αρτηρίες.