Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκρηξη

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σήκωσε τα χαράματα στο πόδι ολόκληρη γειτονιά στην Έγκωμη.

Συγκεκριμένα, στις 04:15 τα ξημερώματα η Αστυνομία έλαβε πληροφορία ότι πιθανόν να εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε περιοχή της Λευκωσίας.

Το περιστατικό έθεσε σε κινητοποίηση την αστυνομία, και στο σημείο έσπευσαν άμεσα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από την είσοδο της κατοικίας, ο ιδιοκτήτης της οποίας δήλωσε στην αστυνομία άγνοια για τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο ιδιοκτήτης της κατοικίας είναι γνωστός επιχειρηματίας και απουσιάζει στο εξωτερικό με την κατάθεσή του να έχει προγραμματιστεί αμέσως μόλις επιστρέψει στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες.

Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο της οικίας, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ζημιές υπέστησαν και άλλα σημεία της μπροστινής πλευράς της οικίας.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της αστυνομίας αποκλείοντας της σκηνή, ενώ πυροτεχνουργοί της δύναμης ξεκίνησαν έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας.

Από τη σκηνή συλλέχθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για εξετάσεις ενώ οι ανακριτές αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό το υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή του συμβάντος.

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1:
 

εκρηξη
εκρηξη