Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιατροι νοσοκομοι

Πιάνουν δουλεία από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι ιδιώτες γιατροί του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) οι οποίοι θα στελεχώνουν τα εφημερεύοντα ιατρεία, τόσο για ενήλικες όσο και για ανήλικους. 

Έφη Καμίτση - Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΟΑΥ

Αυτό που αλλάζει είναι ότι οι ιδιώτες ιατροί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πλέον σε σταθερά σημεία κάθε Σαββατοκύριακο και τις δημόσιες αργίες. Ήταν μια συζήτηση που γινόταν εδώ και καιρό για το που ήταν καλύτερα να στεγαστούν οι εφημερίες

 

Η εξεύρεση σταθερών σημείων όπου θα στεγάζονται τα εφημερεύοντα ιατρεία έγινε εφικτή μετά και τις μαραθώνιες διεργασίες του ΟΑΥ έπειτα και από τις αντιδράσεις που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα.

Έφη Καμίτση - Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΟΑΥ

Θεωρούμε πως είναι σε κεντρικά σημεία των πόλεων που θα βολεύει τον κόσμο, θα είναι εύκολα να τα βρουν. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο θέμα από τους γιατρούς για τους χώρους

 

Οι ιατροί του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του εκάστοτε μήνα, έτσι ώστε να γίνεται ο προγραμματισμός.

Ο ΟΚΥπΥ από την πλευρά του εκφράζει την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα καθώς βοηθάει στην μερική αποσυμφόρηση των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Χαράλαμπος Χαριλάου - Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ

Όπως ήταν η συμφωνία που είχε γίνει κατά τις διαβουλεύσεις, από τον Σεπτέμβριο εμπλέκεται και ο ιδιωτικός τομέας με πιο ενεργό συμμετοχή και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα για τον λόγο ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνολικές ανάγκες σε γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας

 

Η συμβολή των ιδιωτών ιατρών χρονολογείται από τις 9 Ιουλίου όταν άρχισε η λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων, καθώς κάλυπταν με την παρουσία τους κάποια κενά τα οποία είχαν δημιουργηθεί στο πρόγραμμα.