Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγια σοφια

Ο Βουλευτής Μαρίνος Μουσιούττας, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), συμμετείχε σε επίσκεψη αντιπροσωπίας της ΔΣΟ στις εργασίες της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ), στην Καρλσρούη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Μουσιούττας είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Εκκλησίας της Κύπρου στις εργασίες της 11ης Γ.Σ. του ΠΣΕ, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο.

«Κατά τη συνάντηση σημειώθηκε η ουσιαστική συμβολή τόσο της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και της Εκκλησίας της Κύπρου, στις εργασίες της ΔΣΟ και της ΠΣΕ αντίστοιχα, ειδικότερα όσον αφορά στη διαφώτιση για την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα, συνεπεία της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής», αναφέρεται.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης έγινε παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου της ΔΣΟ, με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», στον οποίο παρουσιάζονται 37 εμβληματικές εκκλησίες αφιερωμένες στην Αγία Σοφία του Θεού, από τη Σκωτία και την Κύπρο μέχρι την Κίνα.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στην παγκόσμια εκστρατεία της ΔΣΟ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τέμενος.