Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δημητριαδης

Βήμα προς τα εμπρός θεωρεί ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης, τον καθορισμό Εθνικού Κατώτατου Μισθού, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Προσθέτει, ωστόσο, ότι «πολλά μπορούν ακόμα να γίνουν για να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες στην πατρίδα μας».

Ο κ. Δημητριάδης σημειώνει επίσης ως θετική εξέλιξη την κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό, «έστω στην εκπνοή μιας μακράς κυβερνητικής θητείας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Προσθέτει, δε, ότι η εξέλιξη αυτή είναι σε προοδευτική κατεύθυνση, «για να υπάρξει ένα βήμα προστασίας για τους χαμηλά αμειβόμενους και τους νεοεισερχομένους στην εργασία».

Αναφέρει, ακόμα, ότι το κράτος πρέπει να εποπτεύει το ρυθμιστικό πλαίσιο στη συνέχεια, ώστε να αποφευχθούν αυθαιρεσίες σε βάρος των εργαζομένων. «Γι’ αυτό θεωρώ σημαντικό ότι θεσμοθετείται «μηχανισμός αναπροσαρμογής» και οι κοινωνικοί εταίροι χρειάζεται να συνεχίσουν την υπεύθυνη στάση τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Δημητριάδης.

Τέλος, αναφέρει τρεις τομείς των προτάσεών του, για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Αφενός τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, με θεσμοθέτηση επαγγελματικής σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα, αφετέρου τον σχεδιασμό στεγαστικού προγράμματος, και τέλος θεσμοθετημένες διαδικασίες συμμετοχής των Κοινωνικών Εταίρων και της Κοινωνίας των πολιτών για τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται.