Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυλικείο σχολείο

Η ακρίβεια χτύπησε και τα κυλικεία στα σχολεία. 

Από τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο τιμοκατάλογο που δημοσίευσε η Κεντρική Επιτροπή Ελέγχου Σχολικών Κυλικείων, τα προϊόντα που πωλούνται στις καντίνες θα έχουν αύξηση στις τιμές τους από 9 με 14%. 

Η αρχική εισήγηση που είχε ενώπιον της η αρμόδια Επιτροπή ήταν για οριζόντια αύξηση σε όλα τα προϊόντα κατά 20%. Κάτι το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, οι οποίοι πρότειναν να στηριχθούν οι κυλικειάρχες με άλλα μέτρα και να μην μετακυλιστούν οι αυξήσεις στους μαθητές και τους γονείς. Κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό. 

«Καταθέσαμε εισήγηση ότι το μέγιστο που μπορούμε να δεχτούμε ως αύξηση στα προϊόντα των κυλικείων είναι μέχρι 10%.  Οι μεγάλες αυξήσεις στα προϊόντα θα λειτουργήσουν τελικά ίσως και αντίθετα εις βάρος των κυλικειαρχών», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου γονέων μέσης εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου. 

Δυσαρέσκεια φαίνεται να υπάρχει και στους υπεύθυνους των σχολικών καντίνων, αφού όπως αναφέρουν οι τιμές των προϊόντων έχουν αυξηθεί κατά πολύ. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κυλικειαρχών, Βαγγέλη Μαππουρίδη, «η αύξηση που μπαίνει εμάς ως σύνδεσμος κυλικειαρχών δεν μας αφήνει ικανοποιημένος.

Είπαμε ότι το αποδεχόμαστε με επιφύλαξη για το λόγο ότι η αύξηση που μπαίνει στα προϊόντα το 10%, δεν είναι ικανοποιητική για το λόγο ότι οι προμηθευτές που προμηθεύουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, η αύξηση που έχουν βάλει το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι από 20 έως 30%. 

Οι διαχειριστές των κυλικείων θέτουν σοβαρά θέματα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων τους, καθώς όπως αναφέρουν σε συνδυασμό και με την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν έχουν περιθώρια κέρδους

Ενδεικτικές αυξήσεις στις τιμές προϊόντων


 

τιμές σχολικών κυλικείων
τιμές σχολικών κυλικείων
τιμές σχολικών κυλικείων
τιμές σχολικών κυλικείων