Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρουλα πισπιριγκου

Συνεχίζεται σήμερα το ανακριτικό έργο για την υπόθεση των θανάτων της Μαλένας και την Ίριδας, με τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούση και Νίκο Καλογρηά να περνούν το κατώφλι της ανακρίτριας. 

Οι δύο ιατροδικαστές στις καταθέσεις τους, θα αναφερθούν στο πόρισμα τους, που βρήκε ως αιτία θανάτου των δυο παιδιών τον ασφυκτικό μηχανισμό.

Χτες, Πέμπτη, στο γραφείο της 35ης ανακρίτριας, Ευγενίας Τζωρτζάτου, προσήλθαν και κατέθεσαν οι δύο πρώτοι μάρτυρες.

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας, αλλά και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος γνωματευσε για τα δύο νεκρά παιδιά, στο πλαίσιο του νέου ιατροδικαστικού πορίσματος των κ.κ Καρακούκη και Καλόγρια.

Τόσο η κυρία Τσάκωνα όσο ο κ. Ευτυχιάδης παρέμειναν στο ανακριτικό γραφείο για περίπου τριες ώρες.

Η κυρία Τσάκωνα φέρεται στην κατάθεση της να επέμεινε στην εγκυρότητα των ευρημάτων που είχε καταγράψει, κάνοντας λόγο για ηπατική ανεπάρκεια που μπορεί να οφείλεται σε υποξία, δηλαδή σε στέρηση οξυγόνου

Ο κ. Ευτυχιάδης φέρεται μέσω συγκεκριμένων επιστημονικών διαδικασιών και τεχνικών να έχει συμβάλει καθοριστικά στην εκτίμηση ότι τα δύο κοριτσάκια είχαν βίαιο ασφυκτικό θάνατο που δεν σχετίζεται με παθολογικά αίτια αλλά είναι αποτέλεσμα, σύμφωνα με την κατηγορία, εγκληματικής ενέργειας. Τα συμπεράσματα του κ. Ευτυχιάδη σε συνδυασμό με εκείνα των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, που έλαβαν εντολή από την Εισαγγελία να ερευνήσουν εξαρχής την υπόθεση των δύο θανάτων, είναι αυτά που οδήγησαν την 1η Αυγούστου στην άσκηση ποινικής δίωξης στην 34χρονη, ήδη κατηγορούμενης για τη δολοφονία αλλά και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας.

Μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων των επιστημόνων που υπό την ιδιότητα τους ασχολήθηκαν με την υπόθεση, η δικαστική λειτουργός θα καλέσει σε απολογία την 34χρονη η οποία πριν λίγες ημέρες γνωστοποίησε ότι πλέον μοναδικό συνήγορο της θα έχει τον Αλέξη Κούγια.

Η 34χρονη, που εκτιμάται ότι θα κληθεί σε απολογία στα τέλη του μήνα, αμφισβητεί, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, τα ευρήματα που την καταστούν υπόλογη για τους θανάτους των παιδιών της. Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας όταν ανέλαβε την υπεράσπιση της προσωρινά κρατούμενης, αναφέρθηκε σε «δικαστική τραγωδία της κ. Σωτηρίας Πισπιρίγκου».

Η υπεράσπιση της Ρ.Πισπιρίγκου φαίνεται επίσης να αμφισβητεί τόσο τα ευρήματα του κ. Ευτυχιάδη όσο και τα συμπεράσματα των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, η έρευνα των οποίων κατά τον κ. Κούγια «βαπτίστηκε ιατροδικαστική επανεξέταση, χωρίς οι δύο νέοι ιατροδικαστές ούτε να έχουν εξετάσει τα νεκρά σώματα των τριών νεκρών κοριτσιών, ούτε να έχουν στη διάθεσή τους κατάλληλα επιστημονικά ευρήματα».

Πηγή:cnn.gr