Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσιμα

Την ώρα που οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, γίνονται ουρές στα Κατεχόμενα από Ελληνοκύπριους για να βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους. Σε παρέμβαση του στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Εκπρόσωπος Τύπου των Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ρίχνει ευθύνες στην Κυβέρνηση που «ανέχεται την παρανομία», καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον κύριο Χριστοδούλου, «οι ε/κ πληρώνουν 15 εκατομμύρια τον μήνα στα Κατεχόμενα για καύσιμα και κανείς δεν ενδιαφέρεται που τα λεφτά περνούν στα Κατεχόμενα»

«Βοηθάμε το Ψευδοκράτος οικονομικά και του δίνουμε τη δυνατότητα να εφαρμόζει πολιτική εναντίον μας», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε αποτάθηκε αρκετές φορές στο Υπουργείο Οικονομικών και στα τελωνεία αλλά κανείς δεν τηρεί τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, ενώ είπε ότι, «αν τηρείτο ο κανονισμός δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα». Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι «ανέχεται την παρανομία».

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης δήλωσε ότι θα αποταθούν και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού το συγκεκριμένο θέμα τους επηρεάζει αφάνταστα.

Πρόσθεσε ότι από έρευνες που έγιναν πλήττονται κυρίως οι πρατηριούχοι της Λευκωσίας και της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.