Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυλοδαρμος γυναικας λεμεσο

Αποτροπιασμό, ντροπή και προβληματισμό προκαλεί το βίντεο που κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου όπου νεαρή μητέρα δέχεται επίθεση από τον σπιτονοικοκύρη της. Επικρίσεις διατυπώνονται κατά της Αστυνομίας αλλά και των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για τον τρόπο και τον χρόνο χειρισμού της υπόθεσης.


Το περιστατικό θα μπορούσε να καταλήξει σε γυναικοκτονία, τόνισε σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η  Διευθύντρια Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου, Σουζάνα Παύλου,  τονίζοντας ότι αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει είναι με πόση ευκολία διαπράττεται η βία κατά των γυναικών.


Την ίδια ώρα επισήμανε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται άμεσα προληπτικά μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ούτως ώστε να προλαβαίνονται τα χειρότερα.


Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σύμφωνα με την κ. Παύλου είναι πως χειριζόμαστε αυτές τις περιπτώσεις και πως μπορούμε να σώσουμε και να προλάβουμε καταστάσεις προτού γίνει το κακό.  «Να μην περιμένουμε να βγει ένα βίντεο στη δημοσιότητα για να κάνουμε την παρέμβαση», τόνισε.


Σημείωσε ότι «φαίνεται ότι η Αστυνομία και η Υπηρεσία Κοινωνικής Ευημερίας ήταν ενήμερη ότι υπήρχε ιστορικό προστριβής μεταξύ των δραστών και της νεαρής μητέρας και δεν έγινε άμεση παρέμβαση για να μην κλιμακωθεί η ένταση με αποτέλεσμα το επεισόδιο ξυλοδαρμού».