Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υξτ

Να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο «έκλεισε» η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της από επιχειρηματία σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, η Γεωργία Μπίκα.


Συνοδευόμενη από το νέο της δικηγόρο, Ν. Διαλυνά, η Γεωργία Μπίκα, τόνισε πως πρόκειται για την τελευταία τους ελπίδα να αποδοθεί Δικαιοσύνη, διαφορετικά όπως δήλωσε θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό της 24χρονης κοπέλας βρέθηκαν σήμερα στον Άρειο Πάγο ομάδα γυναικών, φωνάζοντας συνθήματα προς υποστήριξής της.

Εξερχόμενη από τον Άρειο Πάγο η κ. Μπίκα δήλωσε:

«Όπως σας είπα από την πρώτη στιγμή το δίκαιο ποτέ δεν χάνεται και από την πρώτη στιγμή υποστηρίζω ότι θα πάω μέχρι τέλους. Τα στοιχεία τα έχω, έχουμε όλοι οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα. Ήρθα να καταθέσω αίτηση αναίρεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος. Πιστεύω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα το δει όλο αυτό. Εάν δεν το δει η ελληνική Δικαιοσύνη, τότε θα προσφύγω και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με όσα μέσα μέχρι τέλους».

Επιπλέον, η 24χρονη ανέφερε ότι, «το βούλευμα αναφέρει ότι λόγω του ότι εκείνη την ημέρα φορούσα ψηλοτάκουνα, δεν μπορούσα να περπατήσω. Στα βίντεο που υπάρχουν και αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, δείχνουν ότι τη στιγμή που πηγαίνω περπατάω μια χαρά με τα ίδια τα παπούτσια και τη στιγμή που επιστρέφω και ψάχνω το αυτοκίνητό μου παραπατάω. Πράγμα, που πάει να πει ότι δεν φταίνε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Είναι καθαρά λόγω της κατάστασης μου».


Από την πλευρά του ο συνήγορος της κ. Μπίκα, Ν. Διαλυνάς δήλωσε:

«Ζητάμε να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος το οποίο εκδόθηκε. Στην αναίρεσή μας αυτή λέμε πάρα πολλά. Δίνουμε πάρα πολλά στοιχεία για πολλά πράγματα και ότι δεν έχει γίνει κατά τη διάρκεια της προδικασίας». Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Διαλύνα υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να επανεξεταστούν και «ίσως είναι η τελευταία ελπίδα για να μην γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό». Όπως τόνισε ο συνήγορος: «Αν δεν ασκηθεί αναίρεση θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε άλλους θεσμούς, οι οποίοι θα δουν πράγματα που δεν ελήφθησαν υπόψη και πράγματα που δεν θα είναι προς τιμήν της χώρας μας».

Πηγή: cnn.gr