Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φονος ερευνες αστυνομια

Ομολόγησε τη δολοφονία της άτυχης Λιλιάνα Νιτεάνου, 55 χρόνων, από τη Ρουμανία, ο ομοεθνής της, 64 χρόνων, τον οποίο συνέλαβε χθες το απόγευμα η Αστυνομία, κατόπιν μαρτυριών που τον συνέδεσαν με το εγκαταλελειμμένο σπίτι στην πάροδο της λεωφόρου Κένεντι, όπου αποκαλύφθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο καθ' ομολογία δράστης οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την προσωποκράτησή του για οκτώ ημέρες.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, έχει ήδη συλληφθεί ένα πρόσωπο το οποίο έχει ήδη δώσει κατάθεση και έχει παραδεχθεί κατά κάποιο τρόπο την εμπλοκή του στη υπόθεση, φυσικά έχει προβάλει κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι θα πρέπει να διερευνηθούν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές απέσπασαν την προφορική ομολογία του συλληφθέντα, από χθες κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας.

Όπως μετέδωσε από χθες το βράδυ ο ΑΝΤ1, οι Aρχές είχαν θέσει στο μικροσκόπιο τους κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, και κατάφεραν να απομονώσουν εικόνες δύο προσώπων που φαίνεται να μπαινόβγαιναν στην εγκαταλελειμμένη κατοικία, όπου και συνέβη το έγκλημα.

Ο ένας εκ των δύο που φαίνεται στις εικόνες, είχε εντοπιστεί από το βράδυ της Τρίτης και ανακρίθηκε χωρίς να προκύπτει οποιοδήποτε στοιχείο εναντίον του.

Χθες Τετάρτη (31/08) εντοπίστηκε και ο 66χρονος σε κοντινή απόσταση από την εγκαταλελειμμένη οικία, και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση.

Παρά την πολύωρη κατάθεση του συλληφθέντος, άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα, τα οποία τον ώθησαν να προβεί στο έγκλημα με πρωτοφανή αγριότητα.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης κατάφερε στο θύμα δεκάδες μαχαιριές, ενώ κατά την νενομισμένη νεκροτομή εντοπίστηκαν τουλάχιστον σαράντα στο κεφάλι και στο σώμα, καθώς και αριθμός αμυντικών χτυπημάτων στα χέρια.

Σύμφωνα με την νεκροτομή, ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία πολλαπλών τραυμάτων.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Τα κίνητρα είναι ένα από τα πρώτα ερωτήματα από τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν, όσο αφορά οποιοδήποτε αδίκημα και ειδικά σε τέτοιου είδους σοβαρά αδικήματα. Έχει προβάλει κάποιους ισχυρισμούς στην κατάθεση που έχει δώσει ο ύποπτος, αυτοί οι ισχυρισμοί θα διερευνηθούν.

 

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και για τον εντοπισμό του φονικού όπλου, το οποίο δεν έχει ακόμη βρεθεί, ούτε και μετά την κατάθεση του καθ' ομολογία δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο ύποπτος ισχυρίζεται πως προτού διαπράξει το έγκλημα, βρισκόταν με την άτυχη γυναίκα στην εγκαταλελειμμένη οικία και κατανάλωναν μαζί αλκοόλ.

Σε κάποια στιγμή για άγνωστους λόγους άρχισαν να λογομαχούν και να καυγαδίζουν, οπότε ο ύποπτος προέβη στο αποτρόπαιο έγκλημα.