Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασφαλτικά δάλι
*Φωτογραφία Αρχείου

Από τον Μάρτιο του 2022 τα εργοστάσιά μας στο Τσέρι δεν έχουν λειτουργήσει ούτε για ένα λεπτό, αναφέρει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη η εταιρεία Prometheas Asphalt Ltd, με αφορμή και την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για τα ασφαλτικά.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι ουδέποτε τα εργοστάσια παραβίασαν τους περιβαλλοντικούς ελέγχους κατά τη λειτουργία τους και πάντοτε υπήρχε σεβασμός στις υποχρεώσεις και πλήρης συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, Τμήμα Περιβάλλοντος και Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, των οποίων τις υποδείξεις ακολουθούν πιστά.

«Από τον Μάρτιο του 2022 τα εργοστάσιά μας στο Τσέρι δεν έχουν λειτουργήσει ούτε για ένα λεπτό, οι κάτοικοι της περιοχής Ιδαλίου που παραπονιούνταν για οσμές και οχληρία με αποτέλεσμα να εκδοθεί το Διάταγμα και να μας κλείσουν, συνεχίζουν να έχουν τα ίδια παράπονα και απέστειλαν επιστολές στον Πρόεδρο και στον Γενικό Εισαγγελέα. Αυτό σημαίνει ότι ουδέποτε το πρόβλημα ήταν τα δικά μας εργοστάσια και σήμερα είμαστε η μόνη εταιρεία στην Κύπρο που τις έχουν κλείσει όλα τα εργοστάσια», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Μεταξύ άλλων, προστίθεται ότι η εταιρεία Prometheas Asphalt Ltd είναι πιθανόν η μόνη εταιρεία που ενώ έχει εξασφαλίσει Άδεια Οικοδομής για ανέγερση ασφαλτικού, «δεν μας επιτρέπεται η λειτουργία».