Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σεισμος ριχτερ

Φυσική εξέλιξη του σεισμού που σημειώθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2022, φαίνεται ότι αποτελεί η χθεσινή δόνηση που είχε επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή της Πάφου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου, εξήγησε ότι πρόκειται για μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία ακολούθησε του σεισμού της 11ης Ιανουαρίου.

«Από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα σημειώθηκαν πάνω από 120 μετασεισμοί, οι οποίοι δεν ήταν πάνω από μέγεθος τρία στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο χθεσινός είναι ο τρίτος που έγινε αισθητός, τον Ιανουάριο είχαμε μετασεισμό 4,5 Ρίχτερ, τον Φεβρουάριο 5,1 Ρίχτερ και ο χθεσινός 4 Ρίχτερ», δήλωσε.

Υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι φυσιολογικό, ενώ σημείωσε ότι η χθεσινή δόνηση έγινε αισθητή σε μερικούς μόνο πολίτες, ενώ δεν προκλήθηκαν οποιεσδήποτε ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι, ο μετασεισμός καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στις 23:42 την Τρίτη (30/08).

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 45 χιλιόμετρα δυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 27 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στην επαρχία Πάφου και ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων. 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: