Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σχολείο

Λίγες μόνο μέρες έχουν απομείνει για την επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.

Οι προετοιμασίες από το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές εφορείες είναι πυρετώδεις, με τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ανδρέα Μαραγκό να τονίζει ότι οι σχολικές μονάδες είναι έτοιμες με την έναρξη των μαθημάτων.

«Όλες οι εργασίες που προγραμματίστηκαν να πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, είτε από το Υπουργείο Παιδείας είτε από τις σχολικές εφορείες έχουν υλοποιηθεί και αφορούν εργασίες συντήρησης και βελτιώσεων, αποπερατώθηκαν και μεγάλα έργα όπως είναι το Παγκύπριο γυμνάσιο και η ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου στην Πάφο», είπε.

Βελτιωτικά έργα έγιναν το Καλοκαίρι σε 45 σχολικές μονάδες Παγκύπρια, ενώ σε άλλα 10 σχολεία θα υπάρχουν εργοτάξια και τους επόμενους μήνες.

«Σε αυτά τα έργα που συνεχιστούν έχουμε προνοήσει με τους εργολάβους να τοποθετηθούν περιφράξεις γύρω από τα εργοτάξια υπάρχουν μέτρα ασφαλείας για τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και τους επισκέπτες για να μην έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα για την ομαλή σχολική λειτουργία την περίοδο που τα σχολεία είναι ανοιχτά», δήλωσε ο Πρόεδρος των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Μαραγκό, τα έργα που είναι σε εξέλιξη θα στοιχίσουν 28 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν ανεγέρσεις και αντικαταστάσεις σχολείων αλλά και αντισεισμικές αναβαθμίσεις.

Να σημειωθεί ότι με τη νέα χρονιά θα ξεκινήσουν και άλλα έργα συνολικού κόστους 110 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον αφορά, τα βιβλία, τα περισσότερα έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία και εντός των επόμενων ημερών θα παραλάβουν και τα τελευταία. Ενώ όπως ανακοινώθηκε σήμερα, την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί και η κατανομή των θέσεων για τα ελληνικά πανεπιστήμια που αφορούν Κύπριους υποψήφιους φοιτητές.

Στο μεταξύ αργά το απόγευμα της Τρίτης (30/08), ανακοινώθηκε και η κατανομή των θέσεων για τα ελληνικά πανεπιστήμια που αφορούν Κύπριους υποψήφιους φοιτητές, αν και αρχικά θα ανακοινώνονταν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την κατανομή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.