Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Πρωτοβουλία για επανασύσταση της ομάδας πρωτοβουλίας για κατάργηση του πέναλτι του 12% στις συντάξεις για όσους λαμβάνουν σύνταξη στα 63 αντί στα 65 ανέλαβαν ΠΕΟ και ΕΚΥΣΥ, με στόχο τη διεύρυνση της εν λόγω ομάδας, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση και να λυθεί το ζήτημα. 


Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης μίλησε για την εν λόγω πρωτοβουλία. 


Αρχικά σημείωσε ότι στις 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ΕΚΥΣΥ για κατάργηση του πέναλτι 12%  και κατέληξαν στην απόφαση ότι πρέπει να γίνει επανασύσταση της ομάδας πρωτοβουλίας η οποία συνεστήθη πέρυσι τον Μάρτιο, προκειμένου να ασκηθεί πίεση για το εν λόγω ζήτημα. 


Σημειώνεται ότι στις 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλες τις οργανώσεις που αποτελούν την ομάδα πρωτοβουλίας στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία ούτως ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. «Κύρια προσπάθεια να συμπτύξουμε ένα  κοινό μέτωπο αντίδρασης όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων ούτως ώστε να ασκηθεί πίεση με σκοπό να βρεθεί λύση», τόνισε. 
Θέση τους όπως σημείωσε είναι όπως «καταργηθεί το πέναλτι για όλους και για αυτούς που τους αποκόπηκε το 12% πριν 1-2 χρόνια». 


Μέχρι σήμερα η στάση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας για το εν λόγω ζήτημα  είναι αρνητική σύμφωνα με τον κ. Σκαρπάρη ενώ σημείωσε ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και θα επιμένουν προκειμένου να βρεθεί λύση. «Εμείς δεν ψηλώνουμε τα χέρια πάνω θα επιμένουμε μέχρι να καταργηθεί αυτό το άδικο πέναλτι το οποίο δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα», είπε συγκεκριμένα. 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί: