Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επίθεση σκύλος Λεμεσός

Σε σταθερή κατάσταση στην ΜΕΘ του Μακάρειου νοσηλεύεται το οχτάχρονο παιδί που δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο στην περιοχή Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό μετά την επέμβαση αποκατάστασης των τραυμάτων του.

Ο παιδοχειρουργός Χρίστος Μηνά δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «έγινε χειρουργική επέμβαση το απόγευμα από ομάδα παιδοχειρουργών και πλαστικών», προσθέτοντας ότι το παιδί νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο αναμένεται πλήρης ανάρρωση του παιδιού, ο παιδοχειρουργός απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, «λόγω του κινδύνου λοιμώξεων από τα δαγκώματα σκύλων και πιθανόν να χρειαστεί κι άλλες επανεπεμβάσεις για ολοκλήρωση της θεραπείας του σύμφωνα με τους χειρουργούς».

Ερωτηθείς ο γιατρός είπε ότι τα σοβαρότερα τραύματα του παιδιού είναι στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα των αστυνομικών ερευνών, το 8χρονο παιδάκι από την Ρουμανία βρισκόταν με τον αδελφό του σε ανοιχτό χώρο χωραφιών, πλησίον στην περιοχή που διαμένει, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, δέχθηκε επίθεση από σκύλο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για εντοπισμό ενός από τους δυο σκύλους που πιθανόν να εμπλέκεται στην επίθεση. Ζητά μάλιστα από τους πολίτες αν εντοπίσουν κάτι, να επικοινωνήσουν άμεσα με τις Αρχές.

Συγκεκριμένα οι έρευνες διεξάγονται στην περιοχή Αγίου Ιωάννη και Ομόνοιας στη Λεμεσό, με σκοπό τον εντοπισμό του σκύλου. Ο σκύλος είναι επιθετικός και καλούνται οι πολίτες, σε περίπτωση που τον εντοπίσουν να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία. Συγκεκριμένα 

Σύμφωνα με περιγραφή του, είναι πιθανόν ράτσας ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ, χρώματος ΚΑΦΕ με ΜΑΥΡΟ και σύμφωνα με μαρτυρία, έχει αίματα στο κεφάλι και στο σώμα του

 

Σωτήρια η επέμβαση του γείτονα

Τα χειρότερα πρόλαβε πολίτης ο οποίος αντελήφθηκε έγκαιρα την επίθεση και επενέβη για να γλυτώσει το παιδί από τον σκύλο.

Όπως δήλωσε στο «Μέρα Μεσημέρι» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, με βάση τις πρώτες πληροφορίες στο σημείο υπήρχαν δυο σκύλοι, εκ των οποίων ο ένας δεν εντοπίστηκε όταν έφτασαν μέλη της Δύναμης. 

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, το άφαντο σκυλί είναι και αυτό που επιτέθηκε στο 8χρονο αγοράκι, και έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του.

Στο σημείο εντοπίστηκε από τα μέλη της Αστυνομίας ένας σκύλος που έτυχε εξέτασης χωρίς να εντοπιστεί σε αυτό μικροτσίπ. Διερευνάται εάν ο σκύλος που εντοπίστηκε στο σημείο σχετίζεται με το περιστατικό.

Το ενδεχόμενο τα σκυλιά να είναι αδέσποτα διερευνάται.
 

επίθεση σκύλου Λεμεσός
επίθεση σκύλος Λεμεσός
επίθεση σκύλος Λεμεσός
επίθεση σκύλος Λεμεσός
επίθεση σκύλος Λεμεσός