Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τεπακ

Σε σπίτια οικογενειών που απάντησαν θετικά στην πρόσκληση του Τεχνολογικού πανεπιστημίου της Λεμεσού για φιλοξενία φοιτητών, θα βρεθούν εντός της εβδομάδας 15 σπουδαστές.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΠΑΚ, Βασίλης Πρωτοπαπάς δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι:

Έχουμε δει τα σπίτια τους στην συντριπτική πλειοψηφία είναι εξαιρετικές περιπτώσεις είναι περιπτώσεις που θα βάζαμε τα δικά μας παιδιά χωρίς καμία επιφύλαξη. Μιλήσαμε μαζί τους μιλήσαμε με τους φοιτητές και αυτή τη βδομάδα θα ξεκινήσουμε να κάνουμε τα ταιριάσματα να πάνε οι φοιτητές να δούνε τους χώρους και να ξεκινήσει η εγκατάσταση

 

Πρόκειται για το πρόγραμμα οικογενειακής φιλοξενίας φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, το οποίο εξήγγειλε το πανεπιστήμιο με στόχο να αντιμετωπίσει το καυτό πρόβλημα της στέγασης και των ψηλών ενοικίων στη Λεμεσό. Και με τους σπουδαστές να καταβάλουν κάθε μήνα ποσό διακοσίων ευρώ για τη φιλοξενία.

«Δεν είναι πράξη ενοικίασης είναι πράξη φιλοξενίας οι φοιτητές οι φοιτήτριες που φιλοξενούνται θα συνεισφέρουν με μια συνεισφορά διακοσίων ευρώ στο κόστος της φιλοξενίας και είναι φιξ ποσό. Εκτιμώ ότι η επιβάρυνση που προκαλεί ένας άνθρωπος σε ένα σπίτι δεν είναι πέραν των 30-40 ευρώ πραγματικό κόστος άρα γίνεται με τρόπο που οι μεν φοιτητές να το θεωρούν διαχειρίσιμο αλλά και οι οικοδεσπότες να μην βάζουν από την τσέπη τους», εξήγησε ο κ. Πρωτοπαπάς.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΤΕΠΑΚ, οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών της Λεμεσού αναμένεται να δώσει η ανέγερση των 500 νέων φοιτητικών εστιών οι οποίες αναμένεται να είναι έτοιμες σε τρία χρόνια.