Τηλεόραση Ραδιόφωνο
98i

Το ΕΚΝ [Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ) – European Youth Parliament (EYP)] Κύπρου είναι ένας μη-κερδοσκοπικός, μη-κυβερνητικός, πολιτικά ανεξάρτητος οργανισμός, μέλος ενός πανευρωπαϊκού δικτύου μεταξύ 40 άλλων Εθνικών Επιτροπών, ο οποίος διοικείται από μια ομάδα νέων εθελοντών και έχει πρόθεση να επιτύχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο στην Κυπριακή κοινότητα μέσω του έργου του. 

To ΕΚΝ Κύπρου οργάνωσε το 16ο Εθνικό Συνέδριο, την μεγαλύτερη του ετήσια δράση, καλοσωρίζοντας 200 συμμετέχοντες από ηλικίες 15 με 25 ετών, κυρίως από την Κύπρο, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη. Χορηγός φιλοξενίας την φετινή χρονιά υπήρξε το Πανεπιστήμιο UCLan στη Λάρνακα, το οποίο υποδέχτηκε τους νεαρούς εθελοντές και σύνεδρους, μεταξύ 23 και 27 Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του. Το συνέδριο υπογραμμίζει την σημασία της συνεργασίας και του εποικοδομητικού διαλόγου, μιας και παρείχε στους νέους συμμετέχοντες διάφορα ερεθίσματα για να επεκτείνουν τον τρόπο σκέψης τους. Μέσω της διεξαγωγής υψηλού επιπέδου συζητήσεων, η συγκεκριμένη εμπειρία τους επέτρεψε να επωφεληθούν μέσω της ανάπτυξης σημαντικών δεξιοτήτων όπως την κριτική σκέψη, μέσω της επαφής με διάφορες πτυχές της πολιτικής και ιδίως μέσω της κατανόησης της διαδικασίας χάραξης πολιτικής. 

p09

Οι συζητήσεις στην Γενική Συνέλευση παραλληλίζουν την αποτελεσματική διακοινοβουλευτική συνεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά την διάρκεια της, οι συμμετέχοντες εκλήθη να προβληματιστούν, αναζητώντας τις ανάλογες λύσεις σε φλέγοντα ερωτήματα. Αυτό επετεύχθη, επίσης, μέσω της κατανομής σε επιτροπές διαμορφωμένες με βάση το μοντέλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι σύνεδροι, εντός επιτροπών, τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένα ερωτήματα ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων καθώς η θεματολογία των ερωτημάτων εντάσσεται υπό το ευρύτερο θέμα “Πράξεις του σήμερα, ο κόσμος μας αύριο”. Συζητώντας προβληματισμούς που εστιάζονται σε κοινωνικοπολιτικά κινήματα της σημερινής μέρας, οι νέοι συμμετέχοντες επενδύουν σε ένα μέλλον όπου τέτοια ερωτήματα γίνονται προτεραιότητα. Έρχοντας σε επαφή με ζητήματα που τους αφορούν σήμερα, δημιουργούν ένα κόσμο που επιθυμούν για αύριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση βρίσκεται υπό την αιγίδα της Βουλής Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς εξίσου σημαντική είναι η υποστήριξη του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Αντίστοιχα Συντελεστές του συνεδρίου καθίστανται, η κυρία Πρόεδρος Αννίτα Δημητρίου, ο κύριος Ανδρέας Κεττής, αλλά και ο Ευρωβουλευτής κύριος Κώστας Μαυρίδης.

90

Βασικοί υποστηρικτές η Τράπεζα Κύπρου ως Συνεργάτες του οργανισμού και ο ΑΝΤ1 ως Χορηγός Επικοινωνίας, οι οποίοι υποστηρικτές εξασφαλίζουν την ομαλή οργάνωση και διεξαγωγή των εκδηλώσεών του ΕΚΝ και στηρίζουν το ευρύτερο έργο του οργανισμού. Έτσι, κλείνοντας, το ΕΚΝ Κύπρου εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συντελεστές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του 16ο Εθνικού Συνεδρίου του ΕΚΝ Κύπρου, καθώς επίσης για την συνεχή κι αδιάλλακτη υποστήριξη.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΚΝ Κύπρου μπορείτε να βρείτε στο προφίλ του οργανισμού στο Facebook - European Youth Parliament Cyprus - EYP Cyprus. Αν επίσης ενδιαφέρεστε να στηρίξετε την δράση του ΕΚΝ Κύπρου, παρακαλούμε όπως έρθετε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

ik876

Χορηγός επικοινωνίας ΑΝΤ1

ant1live
98
o09
90
98
98i
p09
90
9p8
ik876