Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κώστας Καδής Λάρα

Στις παραλίες της Λάρας και της Αργάκας βρέθηκαν το πρωί ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής και η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας Μαρίνα Αργυρού για επιθεώρηση των παραλιών που έχουν αποκατασταθεί, μετά την απομάκρυνση εισβλητικών ειδών ακακίας και μεταλλευτικού αποβλήτου και στις οποίες πλέον υπάρχουν φωλιές χελώνων. 


Ο Υπουργός Γεωργίας βοήθησε μάλιστα μικρά χελωνάκια να εγκαταλείψουν τη φωλιά τους και να ξεκινήσουν το ταξίδι της ζωής προς τη θάλασσα.


Απόντες από την αυτοψία στη Λάρα ο κοινοτάρχης και οι κάτοικοι της Ινειας, οι οποίοι τις προηγούμενες μέρες προσκαλούσαν και προκαλούσαν τους αρμοδίους να προβούν στο άνοιγμα φωλιών για να αποδείξουν ότι δεν έχουν όλες αυγά και ότι κάποιες είναι εικονικές. 

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κοινοτάρχης Ίνειας, Γιάγκος Τσίβικος

Στο άνοιγμα της φωλιάς όπως έχω πληροφορηθεί, βρέθηκε κάτω από το κλουβί, κάτω από μερικό άμμο όταν σήκωσαν το κλουβί και μια πέτρα 10-15 κιλών. Αυτό είναι ένα σκηνοθετημένο θέμα για να γίνει ένα τεχνητός βιότοπος, να γίνει ένα τεχνητό εκκολαπτήριο

Από την πλευρά του ο Υπουργός Γεωργίας δήλωσε

Εμείς θέλουμε την τοπική κοινωνία μαζί μας, δεν θέλουμε να είναι απέναντι και όλη η προσπάθεια από την αρχή είναι να υπάρχει ανοικτό κανάλι επικοινωνίας, ένας διάλογος μέσα από τον οποίο θα δοθούν οι καλύτερες υπό τις περιστάσεις λύσεις 

Όπως ανακοινώθηκε, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίνειας σε έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε ότι κανείς δεν θα παρίστατο στην επίσκεψη, αφού επρόκειτο για μία «φιέστα» η οποία δεν ανταποκρινόταν στη δική τους πρόσκληση- πρόκληση.

φωλιές χελώνων
φωλιές χελώνων
φωλιές χελώνων
φωλιές χελώνων
φωλιές χελώνων
φωλιές χελώνων
φωλιές χελώνων
φωλιές χελώνων