Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρος παραλια

Με θερμοκρασίες πάνω από το κανονικό για την εποχή μας αποχαιρετά ο Αύγουστος. 


«Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου δεν σηματοδοτούν και την έναρξη του Φθινοπώρου», σημείωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι». Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής όπου η περίοδος του καλοκαιριού επιμηκύνεται εις βάρος της Άνοιξης και του Φθινοπώρου. Σημείωσε δε ότι τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι ο Σεπτέμβριος ήταν σχετικά ένας θερμός μήνας χωρίς ουσιαστικές βροχές.  


Σχολιάζοντας το φετινό καλοκαίρι, σημείωσε ότι εκτός από ξηρό ήταν και με θερμοκρασίες πιο πάνω από τις κανονικές χωρίς ωστόσο να καταγραφούν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες 

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.


Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα νοτιοδυτικά και στα βόρεια, τοπικά θα είναι λίγο ταραγμένη.


Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, παροδικά ενδέχεται να παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ στα νοτιοδυτικά θα παραμείνει τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, ενδέχεται να παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη ενώ το απόγευμα στα νοτιοδυτικά, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά τις βραδινές ώρες ενδέχεται να παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.


Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ τις επόμενες ημέρες δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.