Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια - περιπολικο

Στο νοσοκομείο κατέληξαν δύο νεαρά πρόσωπα, όταν η μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε, τα μεσάνυχτα, σε δρόμο της επαρχίας Λεμεσού. 

Συγκεκριμένα, τριαντάχρονος αλλοδαπός οδηγούσε μοτοσικλέτα με συνεπιβάτιδα Ελληνοκύπρια είκοσι-δύο χρόνων, στην οδό Αλεξάνδρειας, στη βιομηχανική περιοχή του Αγίου Συλά. 

«Σε κάποιο σημείο του δρόμου που είναι συμβολή με την οδό Ακαδημίας, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται απώλεσε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να τραυματιστούν οι δύο επιβαίνοντες σοβαρά», δήλωσε ο Υπεύθυνος Τροχαίας Λεμεσού, Μάριος Χαραλάμπους. 

Οι δύο νεαροί, οι οποίοι δεν έφεραν προστατευτικά κράνη, σύρθηκαν στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά. 

Στη σκηνή έφτασε ασθενοφόρο το οποίο τους μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. 

Η νεαρή υπέστη και κάταγμα στο κρανίο, και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ ο οδηγός της μηχανής υπέστη κατάγματα στο σώμα και νοσηλεύεται στο χειρουργικό τμήμα. 

Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται εκτός κινδύνου. 

Σύμφωνα με τον κύριο Χαραλάμπους, «οι συνθήκες διερευνώνται. Στον οδηγό της μοτοσυκλέτας είχε γίνει έλεγχος αλκοτέστ με αρνητική ένδειξη». 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο τροχαίο δεν φαίνεται να εμπλέκεται άλλο όχημα, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες για να διαφανεί ο λόγος για τον οποίο ο τριαντάχρονος απώλεσε τον έλεγχο της μηχανής. 

Κρίσιμα 15χρονος 

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα ένας δεκαπεντάχρονος. 

Τραυματίστηκε σε τροχαίο που συνέβη στον δρόμο Σωτήρας - Λιοπετρίου. 

Μικρό φορτηγό, το οποίο οδηγούσε αλλοδαπός σαράντα-οκτώ χρόνων, ανέκοψε την πορεία του μοτοποδηλάτου που οδηγούσε ο ανήλικος, στην αντίθετη λωρίδα του δρόμου. 

«Από τη σύγκρουση το μοτοποδήλατο του 15χρονου προσέκρουσε και σε δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν στο σημείο και ο νεαρός τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», ανέφερε η Λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου. 

Στον οδηγό του μικρού βαν, διενεργήθηκε έλεγχος αλκοόλης με ένδειξη 106 mg αντί 22 mg. Συνελήφθη, βάσει δικαστικού εντάλματος, ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου. 

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντίνου, «η Αστυνομία κάνει έκκληση για άλλη μια φορά προς τους γονείς και τους κηδεμόνες των ανηλίκων ώστε να τους συμβουλεύουν, να τους ελέγχουν και να είναι πολύ αυστηροί όσο αφορά την πρόσβαση τους σε μηχανοκίνητα οχήματα. 

Όσο για τον 13χρονο ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα με μόνοκαμπινo όχημα το οποίο οδηγούσε ο επίσης ανήλικος αδερφός του, και το οποίο έπεσε σε γκρεμό στον δρόμο Αγίου Θεράποντα, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας.