Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ευλογια των πιθηκων

Θωρακίστηκαν χθες χωρίς καθυστέρηση κατά της Ευλογίας των Πιθήκων τρεις επιπλέον πολίτες. 

Πρόκειται για άτομα οι οποίοι αποτελούν στενές επαφές του 18χρονου, ο οποίος μετά από εργαστηριακή εξέταση την περασμένη Παρασκευή ανιχνεύτηκε θετικός στη νόσο. 
Η δεύτερη δόση του εμβολίου, θα τους χορηγηθεί σε 27 ημέρες. 

«Εξέφρασαν αυτά τα άτομα ενδιαφέρον και διενεργήθηκε ο εμβολιασμός τους. Είναι σε εξέλιξη ωστόσο την ίδια ώρα και η καταγραφεί επαγγελματιών υγείας που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να λάβουν το συγκεκριμένο εμβόλιο», δήλωσε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου. 

Το εμβόλιο κατά της Ευλογιάς των Πιθήκων έλαβαν συνολικά επτά πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας αφορά σε επαγγελματία υγείας ο οποίος έχει υπό την επίβλεψη του τα θετικά περιστατικά της Ευλογιάς των Πιθήκων. 

Νωρίς το απόγευμα ο 18χρονος έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς και θα συνεχίσει τον αυτοπεριορισμό στον χώρο διαμονής του. 

Η Ομάδα Επιδημιολογική Επιτήρησης εντόπισε και ενημέρωσε όλες τις στενές και περιστασιακές επαφές του νεαρού και για διάστημα είκοσι μίας ημερών θα παρακολουθούνται τηλεφωνικώς από τους λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας. 

Υπενθυμίζεται πως η Κύπρος στα μέσα Αυγούστου παρέλαβε συνολικά χίλιες διακόσες εξήντα δόσεις του εμβολίου κατά της Ευλογιάς των Πιθήκων.