Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηγ

Στην Μάλτα συνελήφθη ο 36χρονος Αλβανός που το 2015 διέρρηξε ένα σπίτι στην Αίγινα και στη συνέχεια αφού γρονθοκόπησε μία γυναίκα και τον ανιψιό της που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα, τους σκέπασε με σωρό από ρούχα και τους έκαψε ζωντανούς.

Οι αρχές της Μάλτας συνέλαβαν το μεσημέρι της 19ης Αυγούστου τον 36χρονο άνδρα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ελληνικό - διεθνές ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία.

Όπως αναφέρουν Μέσα της Μάλτας, δράστης του διπλού φονικού είναι ο Ledjon Brakaj, ο οποίος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα σε ηλικία 29 ετών.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της προσαγωγής του:

Μπήκε στο σπίτι και τους έκαψε ζωντανούς

Ο 36χρονος σήμερα άνδρας τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 30ης Νοεμβρίου του 2015 είχε εισβάλλει στο σπίτι μιας 71χρονης γυναίκας στο χωριό Ασώματοι στην Αίγινα, μαζί με συνεργούς του αφού πρώτα έσπασε με πέτρα το παράθυρο. Ακολούθως αφού γρονθοκόπισαν την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της ηλικίας 44 ετών προκειμένου να τους αποκαλύψουν που είχαν κρυμμένα τιμαλφή τους μετέφεραν σε ένα δωμάτιο. Εκεί αφού τους σκέπασαν με σωρό από ρούχα τους έκαψαν ζωντανούς.

Τι δήλωναν τότε οι συγγενείς του στο protothema.gr

Συγγενείς, φίλοι και γείτονες των δύο θυμάτων, μιλώντας τότε στο protothema.gr, έκαναν λόγο για μία φιλήσυχη οικογένεια. Η 71χρονη ήταν σαν μάνα για τον 44χρονο, αφού εκείνος κι η μεγαλύτερη αδερφή του ορφάνεψαν σε πολύ νεαρή ηλικία, ενώ κανείς από τους δύο δεν είχε δώσει ποτέ κάποιο δικαίωμα. Μάλιστα, πολλοί υποστήριζαν πως μία φήμη ότι η ηλικιωμένη έκρυβε χρήματα και λίρες στο σπίτι της φαίνεται να οδήγησε στη διπλή τραγωδία.

«Κι οι δυο τους αναγνώρισαν τους δολοφόνους τους και για αυτό τους έκαψαν. Είχε ακουστεί ότι η θεία μου η Ειρήνη φυλούσε λίρες μέσα στο σπίτι της, αλλά κι ότι είχε πολλά λεφτά κρυμμένα. Δεν ήταν πλούσια ούτε ξέρω εάν είναι αλήθεια. Με την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, όμως, ποιος είναι εκείνος που εάν έχει λίγα λεφτά στην τράπεζα δεν θα τα πάρει να τα φυλάξει στο σπίτι του;», είχε πει, από την άλλη, στενός συγγενής των δύο θυμάτων, σοκαρισμένος από την απίστευτη αγριότητα των δολοφόνων.

«Πολλοί λέγανε ότι ένας θείος του παιδιού που πέθανε πριν δυο μήνες είχε κι αυτός κρυμμένα λεφτά και τα άφησε όλα στο Λάμπρο που ήταν αγνός και πρόβατο του Θεού», δήλωνε, ακόμη, γνωστός της 71χρονης και του 44χρονου.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο φημών είναι εκείνος που, ως φαίνεται, οδήγησε τους δράστες στο να ξηλώσουν ακόμη και πλακάκια από το σπίτι όπου βρέθηκαν νεκροί θεία κι ανιψιός. Στο να γνώριζαν, μάλιστα, καλά τα θύματα, αλλά και τη γειτονιά συνηγορούν, επίσης, άλλα δύο στοιχεία.

Πρώτον, η ώρα κι η ημέρα που επέλεξαν να βάλουν σε δράση το δολοφονικό τους σχέδιο μάλλον δεν επιλέχτηκαν τυχαία. Σε διπλανή ακριβώς οικία βρισκόταν σε εξέλιξη ένα μεγάλο πάρτι για την ονομαστική εορτή ενός εκ των μελών της συγκεκριμένης οικογένειας. Η μουσική έπαιζε δυνατά κι έτσι διευκόλυνε τους δολοφόνους στο να μην ακουστεί τίποτε από τα όσα φρικτά πράγματα έκαναν στην 71χρονη και στον 44χρονο. Από αυτό το σπίτι, άλλωστε, έγινε κι η κλήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν η γειτόνισσα είδε να βγαίνουν καπνοί από την οικία της άτυχης ηλικιωμένης.

Δεύτερον, γείτονες υποστηρίζουν στο protothema.gr πως το προηγούμενο βράδυ ξύπνησαν μέσα στη νύχτα γιατί τα σκυλιά στη γειτονιά γάβγιζαν ασυνήθιστα, ενώ καταγγέλλουν πως παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις από αγνώστους, αλλά κι ότι άκουσαν πυροβολισμούς και μετά είδαν κάποιους να τρέχουν. «Φαίνεται πως πριν μπουν, για να κλέψουν και να σκοτώσουν, έλεγχαν τη γειτονιά, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα», σημειώνει χαρακτηριστικά ένας από τους γείτονες.

Συγγενείς, γνωστοί και γείτονες των δύο θυμάτων, πάντως, συνεχίζουν να δίνουν καταθέσεις, ενώ άνδρες της Ασφάλειας έκαναν «φύλλο και φτερό» όλο το σπίτι της 71χρονης, προκειμένου να βρουν ίχνη που ενδεχομένως θα «προδώσουν» τους δολοφόνους. Σε κάθε περίπτωση, αφού εξεταστούν όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, οι αστυνομικές αρχές είναι εκείνες που θα λύσουν το μυστήριο γύρω από το στυγερό έγκλημα, το οποίο έχει σκορπίσει τον τρόμο σε όλη την Αίγινα.

Η τραγική ιστορία του άτυχου 44χρονου

Η ζωή για τον 44χρονο Λάμπρο φαίνεται να μην του είχε χαμογελάσει σχεδόν ποτέ. Από πολύ μικρός βίωσε τον θάνατο και των δύο του γονιών κι έμεινε ορφανός στην πολύ τρυφερή ηλικία των εννέα ετών. Μόνο του στήριγμα ήταν η κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη αδερφή του, που πλέον είναι παντρεμένη κι έχει τρία παιδιά. Αρχικά, ο Λάμπρος κι η αδερφή του έχασαν αιφνιδίως τον πατέρα τους από σοβαρή ασθένεια. Περίπου έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, η μητέρα τους, έχοντας βυθιστεί στο πένθος και μην αντέχοντας την απώλεια του συζύγου της, αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της, πίνοντας φυτοφάρμακο.

Έκτοτε δίπλα τους ήταν πάντοτε οι δύο θείες τους από την πλευρά της μητέρας τους, Ειρήνη και Παναγιώτα. Η Ειρήνη δεν παντρεύτηκε ποτέ, ενώ η Παναγιώτα, αν και ήταν παντρεμένη, δεν έκανε ποτέ παιδιά. Οι δύο γυναίκες σήκωσαν όλο το βάρος της ανατροφής του 44χρονου και της αδερφής του και τους μεγάλωσαν σα να είναι δικά τους παιδιά. Τα σπίτια τους ήταν πολύ κοντά το ένα στο άλλο και δούλευαν μαζί σε κατάστημα με αναμνηστικά από την Αίγινα που διατηρούσαν στο κέντρο της πόλης, φροντίζοντας να μη λείψει τίποτα στα δύο παιδιά. Κι ενώ η αδελφή του 44χρονου παντρεύτηκε κι έκανε τη δική της οικογένεια εκείνος φαίνεται να μην ξεπέρασε ποτέ τον χαμό και των δύο γονιών του.

«Δεν ήταν ένας άντρας σαν τους άλλους. Φαινόταν πολύ πληγωμένος. Τον έβλεπες κι ένιωθες ότι είναι ακόμη ένα παιδί. Ο Λάμπρος δεν πρέπει να είχε σκεφτεί ποτέ να κάνει δική του οικογένεια ούτε είχε κάποια σχέση», λέει στο protothema.gr φίλος του 44χρονου. «Ήταν τόσο αθώος ως άνθρωπος και πάντοτε με ένα βλέμμα μελαγχολικό. Το μόνο που αγαπούσε να κάνει ήταν να πηγαίνει στα ζώα του και να περιποιείται τα λουλούδια του. Δεν είχε κάποια σταθερή δουλειά, αλλά έκανε μεροκάματα από εδώ κι από εκεί είτε σε χωράφια και θερμοκήπια είτε σε οικοδομές», είχε προσθέσει.

«Ήταν πάντοτε αθόρυβος και ήσυχος. Δε μιλούσε πολύ και σε ό,τι έκανε ήταν διακριτικός. Εκείνος ζούσε απολαμβάνοντας τις μικρές χαρές της ζωής, που σε άλλους μοιάζουν ασήμαντες. Τον τελευταίο καιρό είχε κλειστεί ακόμη περισσότερο στον εαυτό του, γιατί έχασε τη θεία του την Παναγιώτα και προσφάτως και τον θείο του, τον σύζυγό της. Οι μόνοι που του είχαν απομείνει ήταν η αδελφή του και η θεία του η Ειρήνη. Φαίνεται πως ένιωθε ότι εάν πεθάνει κι η θεία του αυτή θα μείνει ολομόναχος, αφού η αδελφή του είχε φτιάξει τη δική της οικογένεια. Αυτοί που μπήκαν μέσα στο σπίτι τα ήξεραν όλα αυτά και για αυτό έκαναν ό,τι έκαναν. Ο Λάμπρος δε θα μπορούσε να τους κάνει κανένα κακό κι η θεία του, που ήταν ηλικιωμένη, να τους σταματήσει. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν και τους σκότωσαν», είχε επισημάνει.

 Πηγή: protothema.gr