Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αμαζόνιος

Τις περισσότερες πυρκαγιές των τελευταίων 15 ετών, είχε τη Δευτέρα ο Αμαζόνιος. 

Μέσα σε μια μόνο μέρα ξέσπασαν 3.358 πυρκαγιές. Αριθμός ο οποίος είναι τρεις φορές υψηλότερος από εκείνον της 10ης Αυγούστου 2019, που χαρακτηρίστηκε «Ημέρα της Φωτιάς», με δράστες τους αγρότες. 


Οι 3.358 εστίες φωτιάς που εντόπισαν οι δορυφόροι τη Δευτέρα, στο βραζιλιάνικο τμήμα του Αμαζονίου, αποτελούν το μεγαλύτερο αριθμό που καταγράφηκε σε μία μόνο μέρα από το 2007. 


Οι ειδικοί αποδίδουν τις πυρκαγιές στη δράση αγροτών, κτηνοτρόφων και κερδοσκόπων, οι οποίοι καθαρίζουν τη γη καίγοντας δέντρα. 


Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δέχεται διεθνή κατακραυγή για την υποστήριξή στην καταστροφή μέρους του Αμαζονίου προς όφελος της γεωργίας, καθώς, από τον Ιανουάριο του 2019, ο μέσος όρος της ετήσιας αποψίλωσης των δασών, έχει αυξηθεί κατά 75% σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία. 

Με τον ίδιο να απαντά στους επικριτές του μέσω Twitter. 

 Αν ήθελαν να τους ανήκει ένα όμορφο δάσος, θα έπρεπε να είχαν διατηρήσει αυτά στις χώρες τους. Ο Αμαζόνιος ανήκει και θα ανήκει πάντα στους Βραζιλιάνους

Από την αρχή του Αυγούστου, οπόταν και συνήθως αρχίζει η περίοδος των πυρκαγιών λόγω της ξηρασίας, έχουν καταγραφεί 24.124 εστίες φωτιάς.